Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Випічкою з начинкою Берестечківського плодоконсервного заводу вже ласує Європа

Юрій Горбенко вручив Почесну грамоту управління агропромислового розвитку ОДА Ользі Струбіцькій у присутності її колег – завідувачки складу Людмили Комарової, працівниць Надії Джинджери, Людмили Шапошнік, Світлани Гіль і фермера Олександра Захарчука.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Випічкою з начинкою Берестечківського плодоконсервного заводу вже ласує Європа

А недавно директорка підприємства Наталія Захарчук була нагороджена міністерським дипломом. Вручив цю відзнаку Наталії Володимирівні й Почесну грамоту управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації технологові заводу Ользі Струбіцькій очільник цього управління Юрій Горбенко. Успіхам керівника й колеги по–родинному щиро радів колектив. Про те, що вони є гідними нагород, а пані Наталія — ще й достойною новообраною депутаткою Волинської обласної ради від Аграрної партії України, Берестечківської ОТГ, засвідчує історія цього підприємства та його нові здобутки на теренах України й зарубіжжя

Берестечківський плодоконсервний завод славить своєю продукцією Волинь уже 21 рік поспіль. За радянських часів на місці нинішнього діючого підприємства була «засолка», з якої продукцію експортували в Японію, Францію, Німеччину, Польщу. Однак на початку 1990–х це виробництво, як і більшість підприємств харчової, переробної промисловості України, не обминула руйнація, а в 1998–му руїни зі стихійним смітником, який потому вмістився в 70 причепів, купив житель села Диковини Петро Захарчук.

За досягнуті успіхи Наталія Захарчук отримала міністерський диплом.
За досягнуті успіхи Наталія Захарчук отримала міністерський диплом.

 Так сталося, що 15 років тому він передчасно пішов у засвіти в розквіті сил. На той час пан Петро вже зумів налагодити стабільно високі темпи переробки сільськогосподарської продукції й виробництво смачнющих джемів, повидла, консервованих помідорів, огірків, соусів, компотів, салатів, а також їхній збут на Донеччині, Луганщині, в Криму, Запорізькій, Харківській, Львівській, Житомирській, Вінницькій, Рівненській та інших областях України. Його бізнес продовжив розвивати рідний брат Олександр Захарчук із дружиною Наталією.

— Недавно я відійшов від справ заводу, бо Наталія настільки вникла в процес виробництва, що успішно керує ним сама, — був відвертим Олександр Андрійович, розповідаючи, як заснував фермерське господарство «Захарчука О. А.» й дуже швидко вподобав смак хліборобської праці.

Читайте також: Волинський борщ «на крові» вразив відомого кулінара.

Українсько-італійська кондитерська-пекарня «Biscotti» у Львові 80 відсотків своїх смаколиків (булочки, круасани, торти та іншу випічку з добірних інгредієнтів) начиняє джемами, повидлом, згущеним молоком, виготовленими на підприємстві Наталії Захарчук. 

Доки чоловік господарює на майже 700 гектарах землі, його чарівна дружина як риба у воді почувається в цехах підприємства, в бухгалтерії і на зустрічах із представниками великого й малого бізнесу. Коли встигає? Берестечківська бізнес–леді Наталія Захарчук уміє планувати свій день і чітко реалізовувати поставлені завдання. Під її керівництвом виготовляється 32 види продукції, яку стабільно купують в Україні та за кордоном. Важливо, що завдяки пані Наталії мають роботу близько 40 жителів Берестечка й довколишніх сіл, а фрукти й овочі зі своїх садів і городів везуть вигідно продати для переробки господарі не лише з Волині, а й зі Львівської та Рівненської областей.

На розвиток підприємництва негативно вплинула війна на Донбасі, а коронавірус завадив налагодити співпрацю з Молдовою й Грузією, яким дуже сподобалися отримані перші зразки продукції Берестечківського плодоконсервного заводу. Але, як кажуть, завжди так не буде. Настане мир, здолаємо й хворобу. Зате українсько–італійська кондитерська–пекарня «Biscotti» у Львові 80 відсотків своїх смаколиків (булочки, круасани, торти та іншу випічку з добірних інгредієнтів) начиняє джемами, повидлом, згущеним молоком, виготовленими на підприємстві Наталії Захарчук. Виробничу потужність цієї фабрики ласощів можна уявити, якщо знати, що в її цехах працюють 600 робітників, а продукція користується попитом у багатьох європейських країнах.

До слова, із 16 діючих плодоконсервних підприємств країни кондитерська зі світовим іменем «Biscotti» обрала для співпраці Берестечківський завод, який віднедавна презентує свою продукцію під торговою маркою «ZaXaR». Ставши партнерами, багато експериментують, щоб привабити ласунів новими смаками. Поміж сотень банок зауважую слоїки зі щавлем.

— Наталія Володимирівна сіє його на городі, ми — зрізуємо й консервуємо. Виходить смачніше, як удома, тому багато хто з наших працівників обирає цей квасець для домашнього борщу, — гордиться жіноцтво своєю роботою.

Розповісти усій Україні хочеться не лише про підприємливість Наталії й Олександра Захарчуків — завжди приємно вражає взаємоповага, яка царює в їхньому колективі.

— Дорожу дружбою з вами протягом багатьох років, — дякував подружжю за порядність й ентузіазм, за всюдисуще доброчинство й безкорисливу допомогу воїнам на Донбасі Юрій Горбенко. — Завдяки людяності Наталії Володимирівни кожен у чималому колективі почувається впевненим у сьогоднішньому дні, несамотнім у біді чи в іншій складній життєвій ситуації, а головне — людиною, яку цінують за бажання працювати на своїй землі.

Telegram Channel