Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як правильно прасувати сорочку

Фото із сайту www.veseldom.com.

Як правильно прасувати сорочку

Іноді над нею доводиться довго трудитися, а результат все одно не тішить. Залишаються заломи, складки. Це все через те, що не всі знають секрет, як робити це ідеально. У чому ж він полягає?

Починаймо «танцювати» від найменших деталей сорочки і завершуємо більшими.

Спочатку прасуємо манжети і комір, потім – рукави. Після цього переходимо до пліч, полочок. Завершальний етап – спинка. Здавалося б, яка різниця з чого починати? А, виявляється, чимала. І пояснення цьому є: якщо ви щоразу приступаєте до великого полотна, а потім переходите на дрібні елементи сорочки, ризикуєте звести нанівець попередню роботу. Тож доведеться починати усе спочатку, виправляти заломи тканини. А ось якщо навпаки, то випрасувані манжети ніяк не перешкодять привести у порядок полочки і спинку.

Читайте ярлики. Це допоможе зрозуміти, на яку температуру розігрівати праску, щоб не спалити  улюблену річ.

І насамкінець порада: читайте ярлики. Це допоможе зрозуміти, на яку температуру розігрівати праску, щоб не спалити улюблену річ.

Будьте обережні. Нема ярлика і ви сорочку чи сукню прасуєте вперше? Підстрахуйтеся і випробуйте електроприлад на непомітній частині одягу. Якщо й підпалите, то цього не буде помітно.

Вивертайте. Прасувати краще із зворотнього боку. Таким чином ви врятуєте річ від блиску, який іноді залишає утюг. Та й шви прогладяться ліпше.

Обходьте застібки. Гудзики, заклепки, декоративні нашивки і ярлики можуть постраждати від високої температури, тому намагайтеся їх минати.

Збризкуйте водою. Вологий одяг вигладиться більш якісно, ніж сухий.

Telegram Channel