Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як приготувати солодкі прохолодні десерти вдома: топ-рецепти

Волинь-нова

Як приготувати солодкі прохолодні десерти вдома: топ-рецепти

Літньої пори у світі що три секунди продається по одній порції морозива. І це не дивно. Адже холодні десерти чудово освіжають, а ще – поліпшують настрій, рятують від стресу і навіть допомагають подолати безсоння.

Таку їхню особливість помітив ще Гіппократ: відомий лікар радив споживати холодний крем, вважаючи, що він покращує стан хворого. Поділяють цю думку і сучасні дослідники, доводячи, що люди, які періодично ласують подібними десертами, почуваються щасливими. Але ж теперішнє морозиво містить стільки «хімії», скажете ви, і матимете рацію. Однак, чуючи таке благальне дитяче «Мам, ну купи...», не поспішайте казати категоричне «ні» – просто скористайтеся запропонованими рецептами і разом із малечею приготуйте літні смаколики з якісних продуктів. Так і корисніше, і цікавіше.

Пломбір на згущеному молоці

Ви можете повірити, що надзвичайне морозиво вдасться легко приготувати всього з двох компонентів? Спробуйте! Це диво – смачне, ніжне, в мільйон разів краще за магазинне

 

У спеку всім нам насолода – смачна солодка прохолода

Інгредієнти: 500 мл жирних вершків (30%), 200 мл згущеного молока.

Приготування. Просто змішайте згущонку і вершки до однорідної консистенції, зручніше робити це за допомогою міксера. Але не перестарайтеся, адже від тривалого збивання жирні вершки перетворюються на масло. Готову масу ставимо в морозилку до цілковитого застигання на декілька годин. У процесі заморозки бажано перемішати продукт 2–3 рази. Подавайте домашній пломбір із фруктами, шоколадом, смакуйте з кавою – на ваш вибір.

Полунично-сирний десерт

Навіть якщо ваші діти не люблять сиру, у цьому поєднанні їм смакуватиме

Інгредієнти: 300 г сиру, 2 жовтки, 10 г желатину, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. цукру, 100 мл вершків 33% жирності, 150 г полуниць, м’ята.

Приготування. Замочити желатин, як зазначено на упаковці. Сир, жовтки і цукрову пудру розтерти у глибокій посудині до однорідності, додати желатин і гарно вимішати, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Влити збиті вершки, акуратно перемішати. Викласти в креманки. Полуницю та цукор збити в блендері, залити на сирну масу, прикрасити м’ятою. Перед подачею поставити в холодильник на 30–40 хвилин.

 

 

Трускавково-вершковий торт

Поєднання ягід із молочнокислими продуктами – класичний варіант. І, мабуть, найкращий. Чи не тому, що це смак дитинства?

Інгредієнти: 700–800 г полуниць, пів лимона, 1 банка (380 г) згущеного молока, 200 мл жирних вершків, 20 г вершкового масла, 100 г шоколадного печива, 1 пакетик згущувача.

Приготування. Полуниці вимити, очистити, кілька ягід залишити для оздоблення. Розім’яти полуницю виделкою або нарізати невеликими шматочками. Додати до подрібнених ягід сік лимона, згущене молоко, збиті із згущувачем вершки. Все перемішати. Застелити фольгою форму й заповнити її сумішшю. Печиво подрібнити на крихту, змішати з м’яким вершковим маслом і викласти його другим шаром, злегка притиснувши печивом полуничну масу. Форму накрити і поставити в холодильник. Через 6 годин вийняти готовий полуничний десерт, покласти його печивом на тарілку, зняти фольгу з фруктового шару, прикрасити.

Веселкове морозиво

Порадуйте своїх рідних асорті із чотирьох різних фруктових смаків

 

 

Інгредієнти: 1 скл. малини, 2 скл. чорниці, 2 ківі, 1 манго, вода.

Приготування. Помістіть малину і 2 столові ложки води в блендер. Збивайте до однорідного стану. Наповніть отриманою сумішшю високі формочки на чверть. Вставте палички для морозива і залиште в морозилці хвилин на 25–30. Тим часом приготуйте у блендері пюре з манго з невеликою кількістю води, вилийте поверх першого шару і знову поставте в морозильну камеру. Зробіть те саме з рештою фруктів. Залиште десерт у морозилці на 4 години.

До речі, можна використовувати інакші фрукти – створити асорті улюблених смаків.

Панакота «Шоколадна»

Це ідеальний десерт для літньої пори: не треба паритися біля духовки, та й поласувати холодненьким у спеку – суцільне задоволення

 

 

Інгредієнти: 700 мл вершків 10% жирності, 150 г чорного шоколаду (із вмістом какао 50–70%), 70 г цукру, 1 ст. л. ванільного цукру, 30 г желатину, білий шоколад чи подрібнені горіхи для оздоблення.

Приготування. Желатин заливаємо 50 мл холодної води. Вершки вливаємо в каструльку, додаємо цукор і ванільний цукор, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, висипаємо натертий шоколад і перемішуємо до повного його розчинення. Змішуємо вершково-шоколадну суміш із желатином, розливаємо желе в креманки й охолоджуємо до кімнатної температури, після чого ставимо в холодильник приблизно на
2–4 години до цілковитого застигання. Перед подачею на стіл посипаємо тертим білим шоколадом або подрібненими горіхами.

З лікером і йогуртом

А таким десертом можна потішити дорослих

 

 

Інгредієнти: 150 мл йогурту, 200 мл жирних вершків, 2–3 ст. л. лікеру, 2 ст. л. цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру, пів лимона, гілочка м’яти для оздоблення.

Приготування. Цукрову пудру просіяти, змішати з 40 мл йогурту і ванільним цукром, затим додати решту йогурту і лікер. Вершки добре збити, акуратно влити в йогуртову масу, вичавити сік половини лимона. Отриману суміш викласти у форму й охолоджувати в морозильній камері не менше 6 годин, за цей час кілька разів ретельно перемішати. При подачі прикрасити шматочками лимона і листочками лимонної м’яти.

Семіфредо

Це італійське домашнє морозиво вважається одним із найсмачніших десертів у світі. Його готують у вигляді торта з різними наповнювачами, які можна вибрати на свій смак

 

 

Інгредієнти: 250 мл вершків (33–36% жирності), 2 яйця, 1 ч. л. ванільного екстракту, 30–40 г цукру, 2 ст. л. малини, 100 г суміші сухофруктів і горіхів.

Приготування. Яйця розділити на білки й жовтки, загальну кількість цукру поділити порівну. Жовтки збити з половиною цукру до збільшення в об’ємі і посвітління. Білки збити з цукром до стійких піків. Збити вершки і влити їх до білків разом із ванільним екстрактом, ретельно, але не енергійно перемішати масу лопаткою. Потім додати збиті жовтки і знову все вимішати. На завершення всипати ягоди, сухофрукти й горіхи. Розкласти масу в контейнери і заморозити упродовж 5–8 годин. Це морозиво не потребує перемішування під час заморожування.

До речі

Готують семіфредо виключно на жирних вершках: ніякого молока або рослинних замінників вершків.

Яйця також повинні бути найкращої якості. Від свіжості яєць залежить не тільки смак десерту, але і його пишність, м’якість і шовковистість. Чим свіжіші яйця і чим жирніші вершки – тим менше кристаликів льоду буде в семіфредо.

У десерт додають невелику кількість цукру, він має бути солодким завдяки добавкам. Для цього підходять свіжі або заморожені ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, карамель, шоколад.

Заморожувати краще у неглибоких прямокутних ємностях, щоб при нарізуванні вийшло схоже на шматочки торта.

и Якщо дно контейнера застелити харчовою плівкою, то відокремити готовий десерт від посудини буде простіше.

Telegram Channel