Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Досить уже кабачкам  вилежувати боки на грядках!

Фото із сайту infoeda.com.

Досить уже кабачкам вилежувати боки на грядках!

Легкі й водночас поживні страви з них — саме те, що зараз потрібно: кабачки прості в приготуванні, чудово смакують, збагачуючи організм магнієм (мікроелементом гарного настрою), калієм і залізом. Цей овоч корисний для роботи шлунково-кишкового тракту, серця, судин, печінки, а також для стану шкіри

Легкий суп із фрикадельками

Страва смачна, ніжна і водночас ситна

Інгредієнти: 2 середні кабачки (600–700 г), 1 цибулина, 200 мл жирної сметани, 300 г курячого фаршу, 1,5 л води, 25 г масла, 25 мл олії, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. тмину, 1,5 ч. л. солодкої паприки, 1 ч. л. сушеного часнику, сіль, перець до смаку, великий пучок кропу.

Приготування. Всі інгредієнти варто підготувати заздалегідь, бо суп вариться дуже швидко. Фарш посолити, поперчити, додати трішки сушеного часнику і зробити невеличкі фрикадельки. Цибулю дрібно нарізати. Кабачки почистити від шкірки та зернят (молоді можна брати зі шкіркою), потерти на тертку з великими отворами. Кріп дрібно посікти. У чавунець влити олію, вкинути масло, розтопити, всипати цибулю й притушкувати її на слабкому вогні, додати борошно та спеції. Поступово доливати воду, постійно мішаючи, щоб досягти однорідної консистенції. Довести до кипіння, тоді вкинути фрикадельки. Коли вони проваряться 5–7 хвилин, додати кабачки разом із соком, який вони пустили, посолити, поперчити, знову довести до кипіння, зібрати піну. Через 3–5 хвилин (залежно від твердості кабачків) влити сметану, всипати кріп і потримати на вогні ще кілька хвилин.

Закуска «Апетитна»

Запечені кабачки зі сметанно–часниковим соусом смакують навіть гурманам!

Інгредієнти: 800 г кабачків, 3 ст. л. соняшникової олії, 200 мл сметани, 1 яйце, 2 ст. л. борошна, 100 мл води, 2 зубчики часнику, сіль, кріп і сухі пряні трави — за смаком.

Приготування. У глибоку миску влийте олію, додайте до неї сіль і сухі прянощі. Тонкий смак кабачків добре підкреслюють орегано і базилік. Кабачки вимийте і наріжте кружальцями. Чистити молоді овочі не потрібно. Покладіть скибочки кабачків в олію зі спеціями і ретельно перемішайте. Викладіть їх одним шаром на деко і на 15 хвилин поставте в духовку, нагріту до 200 градусів. Поки овочі печуться, приготуйте соус. Промийте кріп у холодній підсоленій воді і дрібно наріжте. Часник натріть на тертці або пропустіть через прес і перемішайте зі сметаною та кропом. Додайте до цієї суміші яйце, борошно і воду, знову ретельно вимішайте. Дістаньте запечені кружальця кабачків з духовки, перекладіть їх у глибоку сковороду, залийте підготовленою заправкою, поставте на малий вогонь і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Подавати страву на стіл можна як холодною, так і просто з печі.

Соте з кабачків і курятини

Страва, в якій немає нічого зайвого: кабачки чудово поєднуються з м’ясом

Інгредієнти: 500 г курячого філе, 2 кабачки (цукіні), 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 зубки часнику, 2 ст. л. олії, 1 ч. л. соєвого соусу, щіпка цукру, по щіпці карі та меленого коріандру, чорний мелений перець і сіль — до смаку.

Приготування. Філе порізати невеликими шматочками, цибулю — дрібними кубиками, кабачки — більшими, а болгарський перець — соломкою. На розігрітій сковороді або в сотейнику обсмажити на олії невеликими порціями м’ясо з усіх боків по 2–3 хвилини до рум’яної скоринки, вибрати, і висипати цибулю й часник — пасерувати близько 5 хвилин, додати болгарський перець і, помішуючи, смажити до напівготовності. Потім всипати кабачки, обсмажити до м’якості, а тоді додати до овочів курятину, спеції, цукор, сіль і соєвий соус. Акуратно перемішати, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати ще 3–5 хвилин.

Кабачковий соус

Він відмінно доповнить смак картоплі фрі, м’яса, овочевих страв

Інгредієнти: 1 кабачок, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 подрібнений зубчик часнику, 250 мл йогурту чи сметани, сіль та перець — до смаку.

Приготування. Кабачок помийте і наріжте кубиками, залийте водою, поставте на плиту і проваріть до м’якості. Потому зніміть з вогню, злийте воду. Коли трохи схолоне, перекладіть у блендер разом із часником, сіллю та цукром і збийте до однорідності. Заправте пюре йогуртом без добавок або сметаною і поставте соус у холодильник хоча б на годину.

Читайте також: Шквальний вітер зірвав дах вежі замку у Кам’янці-Подільському.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel