Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Тракторист і комбайнер... дівчина Аліна, або Чому 20-річна волинянка мріє про Швейцарію і новий... трактор (Відео)

Навіть мікрофон, узявши вперше до рук, волинська «Паша Ангеліна» тримає професійно.

Фото Антона ОНИЩУКА.

Тракторист і комбайнер... дівчина Аліна, або Чому 20-річна волинянка мріє про Швейцарію і новий... трактор (Відео)

20-річна уродженка села Пустомити на Горохівщині справляється з технікою не гірше від досвідчених механізаторів, адже вперше сіла за кермо потужної машини у 13 літ

Аліна — ​донька відомого в районі фермера Віктора Нікітюка. Дівчина змалечку допомагає батькам по господарству. Вона сміливо сідає за кермо важкої техніки і цілий день працює в полі: уміє сіяти, орати, молотити, може навіть сама відремонтувати якийсь агрегат, якщо поломка не надто серйозна. У рідних Пустомитах люди спочатку затамовували подих, коли бачили Аліну в кабіні трактора, а нині сусіди кличуть її на поміч, коли треба зорати чи посіяти.

Реклама Google

Любов до праці — ​це сімейне

Віктор та Оксана Нікітюки — ​багатодітні батьки. У них шестеро дітей: п’ятеро доньок і син Павло — ​найстарший, він уже самостійно господарює. Його менша сестра — ​струнка і тендітна дівчинка Аліна — ​за кермо потужної машини вперше сіла, коли їй було 13. Пригадує, це була осінь. Пан Віктор, знаючи про інтерес дитини до техніки, покликав й сказав: давай, пробуй. Так з першого ж разу дівчинка опанувала водіння трактора. Адже їй завжди це було до вподоби. Мама Аліни пригадує, що в дитинстві вона зовсім не любила гратися ляльками. У подарунок завше отримувала машинки.

Непросто, але фермерам вдається розвиватися

Господарство Нікітюків обробляє 145 гектарів: вирощують зернові, сою, кукурудзу, мають теплиці з огірками, перший урожай яких збирають уже в березні. Садять також плантації помідорів, а останні роки й капусту, яку, до слова, також квасять і продають. А ще фермери тримають майже 60 свиней. Годують кабанів натуральними кормами, тож виходить справжня українська шкварка. Фермерством займаються другий десяток літ. Останнім часом справи в господарстві пішли вгору.

Вона уся пішла в батька і в брата, який теж завзятий до такої роботи. Видно таке покликання і ми не можемо відбити їй охоту до неї.

 У дитинстві дівчинка зовсім не любила гратися ляльками. У подарунки завше отримувала тракторці і машинки.
У дитинстві дівчинка зовсім не любила гратися ляльками. У подарунки завше отримувала тракторці і машинки.

 — Ось уже буквально років три, як ми почали розвиватися, співпрацюємо з компанією «Вілія». Завдячуючи її керівнику Євгену Дудці, який постачає нам якісні міндобрива та допомагає, якщо треба, із кредитами, ми почали одержувати прибутки, — ​розповів Віктор Нікітюк.

Мама Оксана Леонідівна каже, що донька вся в батька – Віктора Федоровича. Вона підтримує дочку і вважає, що це її покликання.
Мама Оксана Леонідівна каже, що донька вся в батька – Віктора Федоровича. Вона підтримує дочку і вважає, що це її покликання.

 

Дружина фермера пані Оксана підтверджує, що нині є змога заробляти більше. І хай не стільки, як хотілось би, але все ж вдається триматися на плаву.

Мрія — ​Швейцарія і новий трактор

Робочий день Аліни починається о 7-й ранку. Праця в полі, зізнається, не втомлює. Виснажує хіба спека, коли й кондиціонер не рятує. Найважче трудитися ​у жнива.

Відтак почасту доводиться працювати вночі. Дівчина запевняє, що їй подобається ця робота. До більшого Аліна поки що не долучається, але сподівається, що у майбутньому матиме власне господарство.

Батьки пишаються працьовитою дитиною

— Вона уся пішла в батька і в брата, який теж завзятий до такої роботи. Видно таке покликання і ми не можемо відбити їй охоту до неї, — ​каже Оксана Леонідівна.

Аліна запевняє, що в полі не втомлюється. Але найважче працювати  у жнива, коли надворі спека, бо про кондиціонер в кабіні можна тільки мріяти.
Аліна запевняє, що в полі не втомлюється. Але найважче працювати у жнива, коли надворі спека, бо про кондиціонер в кабіні можна тільки мріяти.

 Фермерство для Аліни — ​вже хобі. А крім техніки, вона любить гори. Їй подобається відпочивати у Карпатах. А ще мріє потрапити до Швейцарії і… придбати новий трактор.

Читайте також: Волинський карикатурист переміг на конкурсі в США​.

Аліна ВІТИНСЬКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel