Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Батюшку судили через невакцинованих парафіян

На період дії «червоної» зони храми не закривають, але віряни зобов’язані дотримуватися карантинних норм.

Фото із сайту Укрінформ.

Батюшку судили через невакцинованих парафіян

26 жовтня у Рівненській області встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, що передбачає посилення низки карантинних обмежень з метою мінімізувати ризики поширення COVID-19

31 жовтня о 9.30 у Свято-Воскресенському кафедральному соборі Рівного, що належить УПЦ МП, священник проводив богослужіння, на якому віряни були без засобів індивідуального захисту, експрес-тестів чи COVID-сертифікатів. За порушення кліриком законодавства щодо карантину правоохоронці винесли постанову.

Днями адмінматеріали вивчав суд, на який батюшка не з’явився, хоч про день та час засідання його було повідомлено в установленому порядку. Також він не надіслав жодних клопотань про розгляд справи у його відсутності чи її перенесення. Феміда, враховуючи пріоритет публічного інтересу над приватним, що передбачений практикою Європейського Суду, продовжила засідання без нього.

Адмінматеріали вивчав суд, на який батюшка не з’явився, хоч про день та час засідання його було повідомлено в установленому порядку.

Враховуючи наявні докази, священника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Втім, клірика звільнили від відповідальності. Вивчивши характер дій та особу правопорушника, а також, що вона вперше притягується до адмінвідповідальності, суд обмежився усним зауваженням.

На початку листопада під час засідання обласної Ради християнських церков священнослужителям наголосили на неухильному дотриманні карантинних правил у храмах. Зокрема, у кожній культовій споруді має бути особа, відповідальна за дотримання карантинних обмежень та маскового режиму, наявні дез-

інфікуючі засоби. Діють вимоги щодо кількості та дистанції відвідувачів – 1 людина на 4 квадратні метри. На відкритому повітрі повинна зберігатися дистанція між людьми у півтора метра. За порушення цих правил передбачена адміністративна відповідальність, зокрема штраф для громадян від 17 000 до 34 000 гривень і для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень.

Мобільні групи у складі поліцейських та представників Держпродспоживслужби продовжують вибіркові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Майже за місяць дії «червоної» зони на Рівненщині поліцейські склали 1 754 адмінматеріали за порушення правил карантину.

Читайте також:Постковідний синдром: як довго триває та як відновитися після хвороби


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel