Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Рівненська обласна рада вимагає перейменувати Росію… на Московію

Звернення до Президента та Верховної Ради підтримав 41 депутат. Раніше подібне рішення прийняв представницький орган Львівщини

З ініціативою офіційного перейменування сусідньої держави виступив голова облради Сергій Кондрачук. За його словами, деякі історики роком народження Московської держави вважають 1169­й і до культурного та політичного надбання Руси вона стосунку не має.

«Рівненська обласна рада звертається до Президента України і Верховної Ради з вимогою відновити історичну справедливість та на всіх рівнях державного, дипломатичного та офіційно­ділового спілкування замість назви «Російська Федерація» чи «Росія» використовувати історичну назву «Московія». Повернення північному сусіду його справжньої назви матиме суттєвий вплив на суспільно­політичні процеси в Україні, на сам розвиток Української держави», – заявив Сергій Кондрачук.

Повернення північному сусіду його справжньої назви матиме суттєвий вплив на суспільно­політичні процеси в Україні, на сам розвиток Української держави.

Громадян Московії, на його думку, треба назвати москвинами, відповідно до цитати письменника Федора Достоєвського: «Найбільшою силою Московщини було те, що європейці не знали нас, москвинів».

41 депутат Рівненської обласної ради підтримав таке звернення, 15 присутніх на сесії не брали участі в голосуванні. Щоправда, юридичних наслідків подібні ініціативи не мають і їх отримувач може проігнорувати.

Telegram Channel