Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Навіщо в області об’єднують великі лікарні?

Нічого не змінюється ні для лікарів, ні для пацієнтів.

Фото зі сайту mltpl.city.

Навіщо в області об’єднують великі лікарні?

– Колись лікувалася в онкодиспансері й не можу повірити, що тепер хворі на рак волиняни не матимуть свого спеціалізованого закладу. Захворюваність на цю недугу зростає, колись планували добудувати ще один корпус, але нині чомусь онкологію, як і психіатрію, зарахували до «другого сорту». Для чого ці різнопрофільні лікарні приєднувати до інших? – обурюється Раїса Коробова з Луцька

Справді, нещодавно на сесії Волинської обласної ради депутати ухвалили рішення про те, що медичний центр онкології стане структурним підрозділом обласної клінічної лікарні, а обласна психлікарня увійде до складу Центру психіатрії і терапії залежностей.

А при створенні великих потужних медичних центрів на базі обласних лікарень передбачена закупівля обладнання, в тому числі й онкологічного.

Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайло Імберовський пояснив:

– Державна програма забезпечення онкологічних стаціонарів новим обладнанням згорнута.Лінійного прискорювача, на який область сподівалася, не буде. А при створенні великих потужних медичних центрів на базі обласних лікарень передбачена закупівля обладнання, в тому числі й онкологічного. В рамках реорганізації закладу про скорочення медперсоналу не йдеться. Скасовується лише посада керівника онкоцентру. Така ж ситуація і щодо психіатричної лікарні, яку об’єднають із медичним Центром терапії залежностей. Нічого не змінюється для лікарів і пацієнтів – люди будуть лікуватися, а працівники матимуть роботу. Таке укрупнення дасть змогу наступного року залучити більше коштів із державного бюджету на розвиток медицини.

Марія КАЩУК

Реклама Google

Telegram Channel