Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині показали, як багатство душі переливається в барви

Директор музею Петро Хомич і художниця Валентина Ненадкевич, творчість якої представлена на виставці.

Фото з архіву Маневицького краєзнавчого музею.

На Волині показали, як багатство душі переливається в барви

У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація мистецьких робіт Валентини Ненадкевич «Душі багатство в барви перелито»

Це перша персональна виставка художниці, яка народилася в селі Чорторийськ, що на Маневиччині (нині вона мешкає в місті Луцьку).

В експозиції, котра функціонуватиме до січня 2022-го, виставлені 34 різнопланові образотворчі роботи, які були виконані впродовж трьох років.

Наповнені символами, картини майстрині спонукають відвідувачів до філософських роздумів над сюжетами, що викликають не завжди звичні асоціації, спрямовують думки до вічного – Краси, Доброти та Любові.

Зазначимо, що у зв’язку з карантинними обмеженнями на урочистій церемонії були присутні лише жителі села Чорторийськ, зокрема вчителі, родичі майстрині. Вони поділилися враженнями від представлених робіт. Наповнені символами, картини майстрині спонукають відвідувачів до філософських роздумів над сюжетами, що викликають не завжди звичні асоціації, спрямовують думки до вічного – Краси, Доброти та Любові.

Читайте також: «Просив її не здаватись, бо сили покидали»: онколог, який витягнув школярку з-під криги, розповів про порятунок.

Мета виставки – ознайомити як фахівців, так і широкий глядацький загал із доробком художниці Валентини Ненадкевич і водночас посприяти розкриттю її творчих здібностей. Ми дуже раді представити глядачу роботи оригінальної майстрині, чиє ім’я по праву має зайняти почесне місце серед творчих особистостей Маневиччини й загалом Волині початку ХХІ століття. 

Петро ХОМИЧ,
директор Маневицького краєзнавчого музею.

Telegram Channel