Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Горді троянди і ніжні тюльпани… чекають вироку суду

Отакої!

Ілюстративне фото 1zoom.ru

Горді троянди і ніжні тюльпани… чекають вироку суду

Завдяки співпраці між фахівцями з внутрішньої безпеки та управління боротьби з контрабандою Волинської митниці у Ягодині викрили порушення недоброчесного українського підприємця, який подав недостовірні дані про товар

Везли цей духмяний живий вантаж із Естонії. Повний митний огляд вмісту вантажівки засвідчив, що він не відповідає поданій декларації. У ній ішлося про 6 тонн свіжих квітів і листя, придатних для складання букетів, та зелених декоративних рослин в асортименті. Але яких? Вивантажені тюльпани, троянди, ялинові гілки, орхідеї, хризантеми, гіпсофіли, аспарагус аж ніяк не були схожі на задекларовані підприємством гвоздики, руксус, лаванду, звіробій, гортензії чи барбарис, повідомляє сайт Волинської митниці.

Повний митний огляд вмісту вантажівки засвідчив, що він не відповідає поданій декларації.

Відтак більше 75 тисяч зрізаних квіток, 330 кг ялинових гілок та інші контрабандні рослини на суму понад 350 тисяч гривень потрапили у спеціальний склад. Там їх зберігатимуть за відповідного температурного режиму до остаточного рішення суду у справі про порушення митних правил. Квіти підлягають конфіскації, а підприємцю «світить» штраф у повному розмірі їхньої вартості.

Іван ПЕТРУК

Telegram Channel