Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Новорічне меню 2022: що приготувати на рік Тигра

До 2022-го залишилося зовсім трохи.

Фото Агрополіт.

Новорічне меню 2022: що приготувати на рік Тигра

Воно й не дивно, адже він – хижак. Тож, зустрічаючи 2022-й, який за східним календарем є роком Чорного (чи Синього) Водяного Тигра, подбайте про те, щоб страви на святковому столі відповідали його уподобанням ☺

Фаршировані гриби в беконі

Інгредієнти: 15 великих печериць, 20 скибочок бекону, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 1 куряче філе, сіль та перець – до смаку.

Приготування. У грибів акуратно видалити ніжки і пошаткувати їх та цибулину. Подрібнити кілька скибочок бекону, злегка підсмажити, всипати нарізане маленькими шматочками куряче філе, а через 7–8 хвилин додати цибулю і печериці, спасерувати все разом ще 7–8 хвилин. Капелюшки грибів обгорнути смужкою бекону і наповнити начинкою. Зверху присипати тертим сиром, викласти на змащене деко і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 25 хвилин.

На кожну скибочку шинки викласти трохи приготованої сирної начинки і по брусочку корнішона. Згорнути рулетиком, зафіксувати шпажкою або зубочисткою.

Рулетики з шинки із сиром та корнішонами

Інгредієнти: 250 г шинки, 200 г вершкового сиру, 2 зубчики часнику, кілька гілочок кропу, 6–10 маринованих огірків-корнішонів, сіль.

Приготування. В тарілку викласти вершковий сир, додати подрібнений кріп, часник і сіль за смаком. Мариновані огірки розрізати уздовж на чотири частини. На кожну скибочку шинки викласти трохи приготованої сирної начинки і по брусочку корнішона. Згорнути рулетиком, зафіксувати шпажкою або зубочисткою. Акуратно викласти на блюдо, прикрасити свіжою зеленню.

Читайте також: Вихідні та свята: скільки відпочиватимуть українці у 2022 році.

Тушкована яловичина із солодким перцем

Інгредієнти: 800 г яловичини, 2 цибулини, 3 болгарські перці різних кольорів, 2 помідори, 2 ст. л. кетчупу, 100 мл води, сіль та перець – до смаку, олія для смаження.

Приготування. М’ясо покраяти тонкими брусочками, цибулю – півкільцями, перець – смужками. Помідори порізати кубиками. Розігріти сковорідку з олією, всипати м’ясо і цибулю та обсмажувати на великому вогні 5–7 хвилин. Потім влити воду, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 50 хвилин, після чого додати перець, помідори і кетчуп. Готувати ще приблизно 15 хвилин.

Telegram Channel