Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лучанин, який виступив у фіналі «Євробачення», не мріє про славу (Відео)

Ігор Діденчук грає на більш ніж 20 музичних інструментах, але Європу зачарував звуком української сопілки.

Фото з особистого архіву Ігоря ДІДЕНЧУКА.

Лучанин, який виступив у фіналі «Євробачення», не мріє про славу (Відео)

Цьогоріч на пісенному конкурсі, що відбувся у Нідерландах, Україну представляв електрофолькгурт Go_A. Музиканти виконували осучаснену веснянку «Шум». Того вечора тисячі українців пишалися виступом земляків, які посіли 5-те місце. Мелодійність пісні, унікальність тембру голосу вокалістки Катерини Павленко та соло на сопілці лучанина Ігоря Діденчука завоювали перші позиції у багатьох світових рейтингах. Напередодні Нового року ми вирішили поспілкуватися з волинянином і дізнатися, як змінилося його життя після такого успіху

Нині Ігор мешкає у Києві. У рідний Луцьк приїздить рідко, мовляв, дуже щільний графік. Численні концерти та репетиції поєднує з навчанням у столичному виші на кафедрі фольклору й грою на сопілці в оркестрі місцевого театру.

– Встаю, молюсь, роблю зарядку, а далі... музика. Також захоплююся фотографіями та картинами, тому намагаюся знайти час і на це, – каже хлопець.

 

 Останній концерт, який зіграв разом із Go_A відбувся у Варшаві. Музикант зауважує, що публіка раділа кожній зіграній ноті, тому додому повернулися натхненними та щасливими.

– Люди наповнюють мене якоюсь неймовірною силою. Всі люди. Їхня манера поведінки, спілкування, добрі вчинки... Я ніколи не залишу музику, бо через неї виражаю свої емоції, – поділився лучанин.

 Ігор численні концерти та репетиції поєднує з навчанням у столичному виші на кафедрі фольклору й грою на сопілці в оркестрі місцевого театру. 

Ці слова можна почути від багатьох музикантів, які живуть своїм захопленням, але Ігор Діденчук – один із небагатьох, хто дуже неохоче відповідав на запитання про власні досягнення, натомість кілька хвилин розповідав про вагомість кожної ноти та свої відчуття під час виступу. Всесвітньо відомий пісенний конкурс, здається, зовсім на нього не вплинув. На запитання про «Євробачення» відповідав коротко й наголошував, що не цим варто пишатися.

Читайте також: Волинянка, яка перемогла в «Танцях з зірками», могла стати футболісткою (Відео).

– Виступ у Нідерландах не змінив моє життя. Це не найважливіше, що могло статися... Кар’єра може чогось від мене хотіти, але я від неї – нічого. Моя мета – нести людям радість і добро, – зауважив волинянин.

Напередодні Нового року захотілося поговорити про мрії і шлях, який доводиться вперто долати, щоб вони збулися. Тим більше, що, за версією Кембриджського словника, «наполегливість» стала словом 2021 року.

– У 2022-му найбільше хочу миру у світі та гармонії в кожній душі. Рік, що спливає, у мене теж асоціюється з наполегливістю. Ця риса характеру все вирішує, бо долі нема – є праця. Ніколи не здавайтеся і не опускайте руки, – переконує Ігор Діденчук.

А ще талановитий музикант поділився своїм рецептом боротьби зі стресом: «Сядьте у літак. Підніміться в небо, погляньте на хмари, потім на сонечко, а тоді можете приземлятися...»

Реклама Google

Telegram Channel