Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чоловік з інвалідністю 27 годин плавав у морі після цунамі

«Аквамен» Лісау став символом перемоги людського духу.

Волинь-нова

Чоловік з інвалідністю 27 годин плавав у морі після цунамі

Він чув, як син гукає його з берега, але не відповів, щоб не наражати і його на небезпеку

У Тонга (держава–архіпелаг у Тихому океані) після цунамі вдалося вижити 57–річному Лісау Фолау, який не може ходити. Він провів в океані понад добу. Чоловіка віднесло в море під час виверження вулкана Хунга–Хаапай–Хунга–Тонга. Спочатку 6–метрова хвиля зруйнувала всі будинки на острові Атата, однак Лісау вдалося вхопитися за дерево і втриматись. Але наступна хвиля була ще більшою — і чоловік опинився в морі. «Було темно, я плавав у воді і чув, як мене з берега гукає син, — згадує Лісау. — Правда в тому, що жоден син не може покинути свого батька. Я мовчав, бо, якби я йому відповів, він би вскочив у воду і спробував би мене врятувати. Але я розумів, що він може загинути, а так загину лише я».

«Я мовчав, бо, якби я йому відповів, він би вскочив у воду і спробував би мене врятувати. Але я розумів, що він може загинути, а так загину лише я».

Чоловікові пощастило вхопитися за шматок якоїсь деревини, яка допомогла йому протиматись на воді багато годин. Коли розвиднілось, неподалік проплив поліцейський човен, але люди в ньому не почули криків знесиленго Лісау. І тоді він вирішив сам гребти у бік острова. Чоловік з останніх сил проплив майже 8 кілометрів і таки дістався берега.

«Це була милість Божа для мене та моєї сім’ї», — сам дивується він своєму порятунку. Після таких пригод Лісау місцеві стали називати його Акваменом.

Читайте також: Лучанин спіймав у водосховищі гігантську рибину (Фото)

Василь КІТ

Telegram Channel