Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Тримай зі мною зв’язок». Колонка Оксани Коваленко

Про важливе!

Фото Gloss.ua.

«Тримай зі мною зв’язок». Колонка Оксани Коваленко

— Мам, а нащо тобі TikTok у телефоні? Ти ж ним не користуєшся! — донька неймовірно здивувалася, що можу цікавитися молодіжно–дитячою соцмережею

Відказую їй, що уже користуюся, хоч насправді інтерес до TikTok я пробуджувала в собі сило­міць, саме тому, що ним цікавиться вона, моя дитина. Ще змушую себе зазирати, як грається на мобільному найменший син, хоч усілякі ігри в телефоні чи комп’ютері є для мене справжніми пожирачами часу. Однак маю знати, що вабить у тому дітей, принаймні мати хоча б якесь уявлення. Буває, що мої малі вихованці зверхньо повідомляють: мовляв, ти, мамо, геть у цьому не розбираєшся. Замахуються на авторитет. Як поводитись у ситуації, коли відчуваєш, що справді твої діти десь тямлять набагато більше за тебе?

Якщо мені кажуть, що не орієнтуюся, обіцяю собі хоч трохи та розібратись у цих новомодних гаджетівських тенденціях. Пастка, що дуже заважає, — у переконанні, що без них прекрасно можна обходитися. Завжди згадую в такі моменти слова своєї вчительки російської мови. Валентина Іванівна ділилася з нами, своїми учнями, що терпіти не може дивитися телевізор, але мусить вмикати той «чорний ящик», бо в учительській обговорюють фільми й передачі, а вона не може собі дозволити бути не в курсі. Авторитетна спільнота зобов’язує триматися на плаву в цінних для неї водах. Тож я з готовністю дивлюся тридцятисекундні «топові» відео з TikTok, що показує дочка. Роблю зусилля й намагаюсь оцінювати їх не з точки зору важливості для мене, а з позицій, чому це привабило мою дитину. Не критикую, хоч так і тягне. Між нами 34 роки різниці, тому радію, що наші ниточки зв’язку не вичерпуються темами про школу, здоров’я і «чи не забула поїсти». Отож, до списку тем «маю про це знати» додала усе про тіктокерів (благо, є журналісти, які гарно описують тенденції цієї соцмережі й основні потреби її користувачів)

Так є, що ми навчаємо своїх дітей, а вони — нас.

Так є, що ми навчаємо своїх дітей, а вони — нас. Буває, ми підсміюємося над ними, дивуємося, що ображаються, а потім самі втрапляємо в таку ж халепу. Воістину, маємо можливість вчитися впродовж життя абсолютно різноплановим наукам.

Якщо маєте свої історії на цю тему — запрошую до спілкування. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова: 43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13, «Цікава газета на вихідні».

Читайте також: Якщо дитині здається, що «все нечесно». Колонка Оксани Коваленко

Реклама Google

Telegram Channel