Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дівчата зібрали 5,5 мільйона гривень на армію, фотографуючись голими

Креативненько вийшло!

Фото зі сторінки проєкту «Теронліфанс».

Дівчата зібрали 5,5 мільйона гривень на армію, фотографуючись голими

До війни за таку діяльність в Україні судили

Збір коштів організували в Twitter. Схема проста. «Відправляєте гроші на Збройні сили України або ще якійсь благодійній організації, мені відправляєте чек, а я відправляю вам такі фото», – пояснює одна з ініціаторок. Інколи учасниці руху «Теронліфанс» (гра слів «територіальна оборона» та «OnlyFans» – сервісу, який надає змогу публікувати контент за гроші різним людям) займаються адресною допомогою і збирають кошти не для фондів, а з конкретною метою, як–от закупівля необхідного для тероборони чи допомога зоопарку в Миколаєві, який піддається обстрілам.

За повідомленням однієї із засновниць цього руху, станом на 27 березня у такий спосіб вдалося залучити 5,5 мільйона гривень.

В інтерв’ю журналу «Новоє врємя» Настя з Білорусі, одна з учасниць руху, розповіла, як він зародився: «Коли почалося повномасштабне вторгнення російських військ, Настя (ще одна учасниця руху – з Києва. Ред.) була у Загребі, куди вона за тиждень до цього поїхала у відпустку. У Києві, де дівчина жила, у неї залишилося практично все – квартира, тварини, робота, друзі, а тому одразу вирішила допомагати всіма своїми силами з за кордону.

За повідомленням однієї із засновниць цього руху, станом на 27 березня у такий спосіб вдалося залучити 5,5 мільйона гривень.

У неї був відносно популярний обліковий запис у Twitter завдяки захопленню відеоіграми, тому почала активно публікувати інформацію: кому потрібна допомога, як можна виїхати за кордон, як і куди жертвувати гроші тощо.

Тоді Настя дописала під оригінальним твітом, що надішле нюдси (ню-фотографії) тому, хто знайде машину. Це допомогло — машина знайшлася досить швидко. Наступного ранку Настя отримала десятки повідомлень із пропозицією надіслати їй грошей, щоб теж отримати фотографії. Вона запропонувала відправляти гроші ЗСУ, а не їй, оскільки не мала фінансових проблем», – розповіла дівчина.

Василь КІТ.

Читайте також у нас: «На Волині сільські школярі підтримали флешмоб одного з найпрестижніших вишів Великої Британії (Відео)​».

Реклама Google

Telegram Channel