Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Її лице було схоже  на поле битви»

Художниця із Лос-Анджелеса Женя Гершман назвала свою картину «Перше обличчя війни».

Фото з фейсбук-сторінки Жені Гершман.

«Її лице було схоже на поле битви»

Портрет пораненої вчительки із Чугуєва продали за 100 тисяч доларів

Олена Курило стала відомою на увесь світ завдяки американському фотокореспонденту Вольфгангу Швану, який сфотографував її після ракетного обстрілу Чугуєва у перший день війни

«Я повернула віру в професію художника», — заявила зворушена Женя Гершман, дізнавшись, що її роботу, яку вона змалювала з фото Вольфганга Швана, продали за таку величезну суму.
«Я повернула віру в професію художника», — заявила зворушена Женя Гершман, дізнавшись, що її роботу, яку вона змалювала з фото Вольфганга Швана, продали за таку величезну суму.

 Цей знімок пан Шван виклав у себе в Instagram. Він швидко зібрав сотні тисяч вподобайок, і незабаром з’явився на перших шпальтах світових видань. Портрет української вчительки приголомшив багатьох, серед них — і художницю із Лос–Анджелеса Женю Гершман: «Це був образ жінки, чиє лице було схоже, я б сказала, на поле битви, і я не могла відвернутися, — зізналась вона. — Побачила ці прекрасні, справді прекрасні блакитні очі, які дивляться на мене, і вони неначе говорили зі мною напряму… І найбільш дивовижним був її погляд, тому що уявляла, аби це була я, то б ненавиділа, мстила, боялась, але ці очі не відображали те, чого я очікувала, це були чисті очі дитини, приголомшені звірствами війни».

Женя Гершман вирішила, що має неодмінно намалювати портрет пораненої українки. Першого березня вона оприлюднила свою роботу у Facebook, назвавши її «Перше обличчя війни». Згодом художниця заявила, що готова продати картину і витратити гроші для допомоги Україні. Робота Жені Гершман 29 березня була виставлена на сайті аукціонного дому Heritage Auctions, де невідомий покупець придбав її за 100 тисяч доларів. Сама художниця, подякувавши усім учасникам цієї історії, зазначила, що героїня картини, Олена Курило, саме 29 березня зробила операцію на оці. «Я повернула віру в професію художника», — заявила зворушена Гершман.

Найбільш дивовижним був її погляд, тому що уявляла, аби це була я, то б ненавиділа, мстила, боялась, але ці очі не відображали те, чого я очікувала, це були чисті очі дитини, приголомшені звірствами війни.

Тим часом відомий репортер і письменник, а нині боєць тероборони Києва Сергій Лойко повідомив, що за спільним рішенням аукціоністів і художниці гроші спрямують на закупівлю амуніції для українських захисників.

… Олена Курило 30 років пропрацювала хореографом, а останні 4 була вихователькою у дитсадку. Її місто російські убивці почали обстрілювати 25 лютого. Того дня був зруйнований багатоквартирний будинок, загинув 16–річний хлопець. Американські та європейські газети розмістили фото Олени у численних ЗМІ, вона стала першим «обличчям війни» росії проти України.

26 лютого співачка Мадонна опублікувала коротке відео зі зверненням до путіна: «Я чую твою брехню і не приймаю її», у відеоряді до якого було використано портрет мешканки Чугуєва.

Світ глибоко шокований безмежною жорстокістю сатанинської кремлівської армії, яка не залишає на своєму шляху нічого — ні людей, ні міст та сіл…

В України нема іншого виходу, як перемогти це пекло на Землі, яке називається росія.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також у нас: «Ціна свободи: У боях з орками загинула військова медик, мати 12 дітей (Фото)».

Telegram Channel