Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Щоб не сказали про вас грядущі:  їх на землі не було…» – номінантка на «Оскар» процитувала Симоненка (Відео)

Всесвітньо відома акторка закликає весь світ підтримувати українців.

Фото із сайту bbc.com.

«Щоб не сказали про вас грядущі: їх на землі не було…» – номінантка на «Оскар» процитувала Симоненка (Відео)

Відома американська акторка з українським корінням Віра Фарміґа вболіває за наших захисників із перших днів повномасштабного нападу росії. Після численних дописів на підтримку етнічної батьківщини зірка прочитала напам’ять уривок вірша українського дисидента

Люди — прекрасні.

Земля — мов казка,

Кращого сонця ніде нема...

...Воскресайте, камінні душі,

Розчиняйте серця і чоло,

Щоб не сказали

Про вас грядущі:

Їх на землі не було…

Цими рядками Василя Симоненка Віра Фарміґа почала звернення до «своїх українців» й уже англійською запевнила, що цю війну й подвиги наших героїв пам’ятатимуть віками. Відео акторка опублікувала на своїй сторінці в Instagram. Воно вже набрало сотні тисяч переглядів.

«Мої українці, мої друзі, ми чуємо вас, ми бачимо вас і солідарні з вами. Ви хоробро захищаєте Батьківщину, ваш вибір і подвиги будуть пам’ятати багато поколінь. Слава Україні!» — заявила голлівудська зірка.

Хоч актриса і живе в США, вона завжди стежила за життям нашої держави. Це й не дивно, адже Фарміґа народилася у сім’ї українських емігрантів. Вона була вихованкою скаутської організації «Пласт», захоплювалася народними танцями й навчалася в українській католицькій школі в Нью–Джерсі, тому до шести років навіть не говорила англійською. Згодом батьки віддали доньку до звичайної американської школи. В одинадцятому класі дівчина зрозуміла, що хоче стати лікарем–офтальмологом. Утім, сором’язливість та невпевненість суттєво заважали їй, тож учениця вирішила загартовувати дух у футбольній команді. Однак у секцію українку не взяли. Тоді однокласниця, яка була найкращою подругою, переконала Віру спробувати свої сили у шкільному спектаклі – і та отримала головну роль. Так розпочався творчий шлях акторки. Після закінчення престижного університету в Нью–Йорку вона почала зніматися в серіалах та фільмах. Нині Фарміґа – одна з найзатребуваніших актрис Голлівуду. У 2010–му її навіть номінували на премію «Оскар» за зйомки у фільмі «Вище неба». Акторка зіграла вже більш ніж пів сотні ролей, найвідоміші – у стрічках «Осінь у Нью–Йорку», «Лялька», «Відступники» та «Біжи не озираючись».

Відповідаючи на репліку ведучого про те, що путін вкрав у російського народу 70 мільярдів доларів, акторка сказала: «В українській мові є багато приказок, зокрема «Не чіпай лайно — не буде смердіти». 

Попри неймовірну популярність та життя в Америці, зірка пишається своїм українським корінням, про що не раз публічно заявляла.

Так, під час Євромайдану 2014–го акторка звернулася до українського народу й висловила свою солідарність, а від початку нападу росії регулярно публікувала на своїх сторінках у соцмережах дописи на підтримку України, зокрема рядки нашого гімну, а також обкладинку Time із цитатою Президента України Володимира Зеленського: «Життя переможе смерть, а світ – темряву».

Не обійшлося й без критики путіна. В ефірі відомого американського шоу Девіда Леттермена вона досить категорично висловилася про президента росії. Відповідаючи на репліку ведучого про те, що путін вкрав у російського народу 70 мільярдів доларів, акторка сказала: «В українській мові є багато приказок, зокрема «Не чіпай лайно – не буде смердіти».

Читайте також у нас: «На Горохівщині директорка музичної школи створила сільський цех для приготування смаколиків​».

Telegram Channel