Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли зубна фея теж «працює» на нашу Перемогу. Колонка мами 4 дітей

Бажання в українських дітей тепер суперпатріотичні!

Фото із сайту youtube.com.

Коли зубна фея теж «працює» на нашу Перемогу. Колонка мами 4 дітей

– Мам, я знаю, яке бажання замовлю, коли той зуб випаде!

Мій син давно з уст старшої сестри знає, як здорово, коли випадають молочні зуби: тоді «прилітає» зубна фея й залишає замість кожного гостинець. (У мене досі зберігається записка із доньчиним замовленням про наклейки з красунями). Тепер малий частенько перевіряє, чи більше хитається отой найперший передвісник дорослішання.

Але ось цими днями він несподівано заявив, що вирішив змінити замовлення: нехай фея не несе йому телефон, а краще зробить так, щоб українці перемогли росіян «з тим поганим путіним». Це рішення 5-літнього хлопчика без жодних спонукань чи розмов на цю тему. Від такого мені завжди приємно й боляче: нинішній час – це суцільне патріотичне виховання (діти всотують усе, що відчувають і думають рідні дорослі), але це ненормальний, протиприродний і жорстокий вплив...

Спостерігаю, як моє дитя взялося чубитися з хлопчиком із Чернігова. (Той на два роки старший). Як воно ведеться, «горобці» щось не поділили і взялися обмінюватися «люб’язностями», не реагуючи на заклики мам. Їхній діалог-пересварювання тривав доти, доки мій не обізвав іншого «росіянином», певно, через те, що вони з мамою в основному розмовляють суржиком з переважанням російської мови. Реакція малого чернігівчанина була вибуховою: він сприйняв це як найстрашнішу образу в світі… Заспокоювала дітей і думала: «Ох і поколіннячко в нас росте – перегризуть за ту Україну горло»…

Реклама Google

Удома ми, звісно, говорили з малим про ті обзивання, ставлення до російської та про нашу людяність. Я проти того, щоб переслідувати за мову, особливо в час, коли люди перебувають у дуже важкому стресі після побачених смертей і життя у підвалах. (Ідею тиснути на переселенців, змушувати їх переходити на українську аж до засудження, дуже розкручують у соцмережах). Думаю, біда уже багато чому навчила, а виважена державна політика довершить цю важливу, без сумніву, справу.

Маєте свої відкриття, як під час війни підтримувати у сім’ї любов і добро, – діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова: 43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13, «Цікава газета на вихідні».

Оксана КОВАЛЕНКО, мама.

Читайте також на volyn.com.ua: «Завдяки керівнику групи компаній ТМ «ВІЛІЯ» «Волинь» читають на лінії фронту».

Telegram Channel