Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Їжа потрапляла в легені: у Львові за допомогою робота прооперували переселенку, яка 30 років не могла нормально їсти

Зараз пацієнтка почувається добре. 

Фото Першого медичного об'єднання Львова.

Їжа потрапляла в легені: у Львові за допомогою робота прооперували переселенку, яка 30 років не могла нормально їсти

У 69-річної жительки Бахмута було рідкісним захворюванням – ахалазія стравоходу. На цю недугу, згідно зі статистикою, хворіє лише лише 0,001% людей на планеті

Ларису лікували медикаментозно. Вона постійно відчувала біль та дискомфорт в шлунку, не могла їсти, а останні два місяці – ковтати навіть рідку їжу. До лікарні св. Пантелеймона жінка потрапила вже у критичному стані.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального кінця.

«Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального кінця», - розповіли медики про діагноз жінки.

Найкращим способом позбавити жінку болю була операція за допомогою роботичної системи Da Vinci.

«Хірурги Андрій Стасишин, Андрій Дворакевич та Андрій Гураєвський за допомогою робота-хірурга розсікли м'язову оболонку стравоходу, послабивши спазм, а також наклали так звану манжетку, аби уникнути закидання їжі зі шлунка назад до стравоходу. Усе це зробили через кілька проколів», – пояснили у медзакладі.

Такі операції вважаються рідкісними, але у Львові її вже проводили на початку року, тоді вперше в Україні прооперували стравохід за допомогою робота.

Зараз пацієнтка з Бахмута почувається добре. 

 Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel