Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
За наводкою Афганця знищено  117 одиниць російської техніки

Бувалий у бувальцях Анатолій Йосипович зі своїм чотирилапим другом Рижим.

Фото із фейсбук–сторінки 100–ї Окремої бригади територіальної оборони.

За наводкою Афганця знищено  117 одиниць російської техніки

У волинській 100-й Oкремій бригаді територіальної оборони  служить боєць, який здійснив 1898 стрибків із парашутом

Головний сержант Анатолій Йосипович має позивний Афганець, адже у 1986–1989 роках він проходив строкову службу в Афганістані (м. Асадабад, 334–й батальйон спеціального призначення).

Родом чоловік з Волині, але вже давно проживав у Бородянці Київської області.

Вранці 27 лютого 2022 року, дізнавшись про наближення до його міста ворожої колони із 362 одиниць техніки, Анатолій Йосипович зателефонував у СБУ і зголосився бути корегувальником артилерійського вогню. Його оперативно «звели» напряму з артилеристами…

Анатолій Йосипович має шестеро дітей (четверо з яких — неповнолітні), а його старший син нині також боронить Україну зі зброєю в руках.

Спочатку мав пункт спостереження на горищі, потім облаштував «льожку» в лісі. Був запеленгований ворогом (інформацію передавав за допомогою звичайного «мобільника») і накритий вогнем, перебрався на іншу «льожку»…

За наводкою Афганця протягом 27–28 лютого було знищено 117 одиниць ворожої техніки. Нагороджений відзнакою «За честь і славу».

До речі, тоді, в кінці лютого–на початку березня, окупанти вже впевнено «взяли слід» героя. Але бувалому у бувальцях спецпризначенцю кілька разів вдавалося буквально вислизати з рук ворогів!

Зумівши виїхати на Галичину, чоловік відразу пішов до військкомату, але з огляду на вік — 50+ — його погодилися лише «взяти на список»… Відтак пан Анатолій подався у рідне село до матері, звідкіля таки мобілізувався до

Волинської бригади тероборони!

Анатолій Йосипович має шестеро дітей (четверо з яких — неповнолітні), а його старший син нині також боронить Україну зі зброєю в руках. А ще у цивільному житті Афганець упродовж 18 років працював льотчиком–інструктором–парашутистом. Здійснив 1898 стрибків із парашутом. 

Сергій ХОМІНСЬКИЙ, пресофіцер Волинської бригади тероборони

Читайте також: ««Духівнику путіна» ще ввижаються «нацисти» в Україні, але він уже хоче «миру»».

Реклама Google

Telegram Channel