Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У морозильник її, щоб сильно  не стрибала!

А зазубринки-заcічки по боках шайби — для того, аби вона краще контактувала з ключкою.

Фото із сайту ukr.net.

У морозильник її, щоб сильно  не стрибала!

Бо багато хто після удару цієї «пані» не тільки має синці і ґулі, а й позбавляється «жуба», як колись автор цих рядків. Недарма ж боягузи не можуть приборкати цю «забіяку»

Але перед тим, як назвати цю «зброю», нагадаємо вам, яку ми їй дали характеристику. 

«Гранатобуз із секретом-27»

Сьогодні ми заховали снаряд. Небезпечний, хоч і не вибуховий. Скажімо, раніше на Поліссі запускали його завдяки предметам із найневибагливішого дерева. А «виготовляли» цей снаряд або з деревини (чого варті штучки, якими закривали бочки з вином), або з однієї із частин... чобота чи навіть з предмета, де захована риба. Буває білого, синього, оранжевого і чорного кольорів. Останній – найпопулярніший. До речі, перед запуском цей снаряд бажано покласти на кілька годин у холодильник.

Що за предмет ми заховали у гранатобузі?

Ну а тепер можна заспівати пісню... «Боягуз не грає у хокей». Так, захований нами снаряд – знайома всім хокейна шайба! Правильну відповідь ми отримали лише від 5 наших учасників. Але оскільки переможців має бути тільки два, тому знову вдалися до жеребкування. І завдяки прессекретарю Волинської обласної прокуратури Наталії Мурахевич, яка 14 листопада відзначила свій день народження («Цьом-цьомиків їй, Кохання і Любові!»), переможцями туру стали – Наталія Белая з міста Винники Львівської області і Андрій Куява з Ковеля Волинської області. Від їхнього імені ми і перекажемо по 100 гривень для наших доблесних ЗСУ.

Переможцям туру – респект, а нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-29»

У слові-назві, яку ми заховали, знайшлося місце і вигуку, і скороченій п’ятниці, і характеристиці кольору, і особливому самоходу, і музичному звуку, і художнику, і перельоту за межу... Ще й кольори Польщі, тих, хто біля Бога, одразу впадають в очі.

Назву якого спортивного клубу ми заховали?

Слово-відповідь треба надіслати до 27 листопада (включно) на електронну адресу [email protected] або у вигляді sms-повідомлення на номер 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, ніж одна. Ці кошти ми перекажемо на допомогу українській армії, зазначивши ваше ім’я як волонтера-благодійника.

 ​Це цікаво!
Колись для гри у хокей використовували шайбу у формі квадрата, а виготовляли її з дерева. Так тривало аж до 1879 року, доки вперше у грі не з’явилася звична всім гумова шайба. Зараз буває і з вулканізованої гуми, і з пластику. Колір ігрової хокейної шайби (стандартний діаметр три дюйми (7,62 см) і вага шість унцій (170 грамів) – чорний, тренувальної важчої – оранжевий, тренувальної легшої – синій, для тренування воротарів – білий (робить її менш помітною на льоду і так набувається голкіперська майстерність). За кілька годин перед грою шайби заморожують для того, щоб вони не підстрибували. Згідно з підрахунками найпопулярнішої в американському Детройті газети «Детройт фрі прес» (Detroit Free Press), понад 68% професійних хокеїстів хоч раз втратили зуб на тренуванні чи під час гри. 

А зазубринки-заcічки по боках шайби — для того, аби вона краще контактувала з ключкою.
А зазубринки-заcічки по боках шайби — для того, аби вона краще контактувала з ключкою.

Смерть кривавому путіну!

Грицько ГАРБУЗ

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel