Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Ніде в світі Бога більше нема, тільки в кремлі» (Відео)

Цікаво, що сказав би Христос про такого «патріарха»?

Фото з ресурсу загарбників.

«Ніде в світі Бога більше нема, тільки в кремлі» (Відео)

9-й місяць війни. Тисячі вбитих і закатованих мирних українців, сотні загиблих дітей, тисячі полеглих воїнів. У центрі Києва стоїть група чоловіків, близько 25, до них гукає перехожий: «Слава Україні!». Вони мовчать і переглядаються. Ви подумаєте, що це були іноземці і не зрозуміли цього привітання. На жаль, ні. Фактично всі гості нашої столиці, які приїжджають у цей час, навіть якщо не розмовляють українською, знають, як відповісти. Це наші з вами земляки. І об’єднані вони приналежністю до однієї релігійної конфесії

Тут ви мені можете заперечити: мовляв, що за дурниця, зараз навіть від беземоційних буддистів можна почути гучне «Героям слава!», тим паче від мусульман, юдеїв і численних представників різноманітних християнських церков. А тут жоден із більш як двох десятків дорослих людей не знайшовся, що сказати.

То чим особлива ця релігія? Ну от, наприклад, її послідовники вірять, що патріарх із древнього Константинополя – брехун, а той, хто благословляє наших ворогів на війну, – правдивий. Принаймні до війни про це відкрито заявляли, а зараз трохи соромляться. Вже й СБУ почала виявляти відвертих поплічників окупантів у лавах цієї церкви (звісно, йдеться про упц мп), а вони виправдовуються, що в органах влади зрадників не менше. Щодо цього аргументу, то, може, й справді викрито (!) не так багато, але ж про таку концентрацію колаборантів у жодній іншій конфесії взагалі не йдеться.

Очільники рпц монополізували Всевишнього: мовляв, Богу, який створив увесь Всесвіт, можна поклонятися тільки з благословення людей з російським паспортом і молитися треба тільки мовою, що дуже нагадує «язик» окупанта.

Тим паче своїх симпатій до держави-агресора деякі віряни і духовенство навіть зараз не приховують. Усі напевно чули, як мелодійно в одному з храмів Києво-Печерської лаври хористи виводили «Звон плывёт, плывёт над россиею, Пробуждается матушка-русь…»

Тут логічно було б запитати: чому ж чимало українців і досі тримаються за московський патріархат? Серед вірян упц мп трапляються і воїни ЗСУ, і волонтери, і загалом хороші люди. Справа в тому, що очільники рпц монополізували Всевишнього: мовляв, Богу, який створив увесь Всесвіт, можна поклонятися тільки з благословення людей з російським паспортом і молитися треба тільки мовою, що дуже нагадує «язик» окупанта. Мені колись пояснювали, що лише в упц мп є «благодать». Ймовірно, вона передається тільки через кабінети фсб (кдб, нквд). 

Олег КРИШТОФ, редактор відділу інтернет-новин газети «Волинь».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google
Telegram Channel