Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Не пишіть,  що росіяни самі пішли з Херсона»

Кожен звільнений метр землі — це спільний бій, який веде українська нація проти окупанта.

Фото ілюстративне.

«Не пишіть, що росіяни самі пішли з Херсона»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Олександр ТУРЧИНОВ, керівник штабу партії «Європейська Солідарність», боєць ЗСУ (воює на Півдні), про звільнення 11 листопада Херсона:

 

«У цей радісний день я хочу, щоб ми згадали всіх, хто віддав своє життя за звільнення нашої землі. Той, хто воював на Півдні, знає, як це — зариватися під вогнем в спресовану, схожу на бетон, землю. Як іти в атаку вигорілими полями, рівними, як скло, де немає де сховатись від куль і снарядів. Ця земля полита кров’ю безсмертних героїв. Їм слава і вічна пам’ять! З нами Бог і з нами буде перемога, коли останній ришист здохне або відповзе з нашої землі. Слава Україні! Героям слава!»

Джо БАЙДЕН, президент США, про те, коли війну між Україною та росією можна буде вважати закінченою:

 

«Я не думаю, що цей конфлікт буде вирішено, поки президент росії володимир путін не виведе сили з України».

Юрій ГУДИМЕНКО, політик, боєць ЗСУ, про визволення Херсона:

 

«Будь ласка, не пишіть: «росіяни самі пішли з Херсона. Це неправда. росіяни не пішли самі з Київщини, не пішли самі з Сумщини, з Харківщини, з Чернігівської землі. Вони пішли, бо ми не залишили їм вибору.
Але за кожним клаптем землі, з якого вони пішли «жестом доброї волі», стоять життя бійців ЗСУ. Стоять цистерни поту волонтерів. Стоять подвиги херсонських і мелітопольських партизанів, стоїть громадянський опір тисяч людей, стоять безсонні ночі комунальників, стоять зусилля дипломатів, стоять ваші особисто піт та сльози.

Кожен звільнений метр землі — це спільний бій, який веде українська нація проти окупанта. І за кожен метр ми платимо ціну, вище за яку нема нічого. Тому — не «пішли самі». Витиснуті. Викинуті. Відсунуті. Нами з вами».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про битву за Херсон:

 

«Це перша велика битва цієї війни, в якій ЗСУ не перехитрили, не скористалися слабкістю армії росії, а перерубали її в жорсткому позиційному силовому протистоянні. Херсон — перше місце цієї війни, де багатотисячне, чудово споряджене російське військо не змогло втримати капітальні позиції, максимально зручні для оборони.

Ця видатна військова операція буде в підручниках. Командування ЗСУ спланувало стратегічну операцію бездоганно. Збережені солдатські життя, місто взяте без руйнувань, противнику завдано значних болючих втрат. Запам’ятайте цей момент війни».

Валерій ЗАЛУЖНИЙ, Головнокомандувач ЗСУ, про витиснення російських військ із Херсона:

 

«За кожним так званим «жестом доброї волі» противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив із Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона — це результат наших активних дій.

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі».

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент, в інтерв’ю CNN розповів, наскільки втрати російської армії перевищують українські:

 

«У десять разів. Я так думаю. Приблизно. Я не можу сказати точні цифри, але різниця дуже значуща. Бо наша воєнна тактика: не втрачати людей, бо люди — важливіші».

Віталій ЧЕПИНОГА, блогер, про наші часи:

 

«Як понесе з України. У синєє море. Кров ворожу»… Шевченко написав «Заповіт» у Переяславі, в 1845–му… І всі ці 177 років ми думали, що він писав вірші. А він творив пророцтва, передбачення, візії… Ми його ще не знаємо…».

Олаф ШОЛЬЦ, канцлер ФРН, про те, що світ не піде на примхи путіна: 

 

«Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася і щоб став можливим мир… росія має усвідомити, що ідея продиктованого миру не спрацює і що не можна просто намалювати щось на місцевості фломастером і сказати: це тепер моє».

Читайте також: «Зробив ставку на своїх».

Реклама Google

Telegram Channel