Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Пам’ять про Єлизавету ІІ  ще довго житиме  навіть у... квітах

Орхідея Рlatinum jubilee представлена в травні на цьогорічній квітковій виставці Chelsea Flower Show.

Фото із сайту tsn.ua.

Пам’ять про Єлизавету ІІ ще довго житиме навіть у... квітах

Адже за 70 літ правління чимало рослин було названо на її честь. Троянди, орхідеї, нарцис, рододендрон, клематис нагадуватимуть нащадкам про неординарну особистість британської королеви

Єлизавета ІІ дуже любила квіти. Вона намагалася ніколи не пропускати виставки квітів та садів Chelsea Flower Show, влаштовувала садові вечірки та підтримувала розвиток садівництва у Британії. Тож і садоводи, й квітникарі відповідали їй взаємністю. Королеві за її довге життя було присвячено багато квітів. Найбільше, звичайно, її улюблених троянд. 

Пропонуємо читачам ознайомитися з найцікавішими сортами рослин, які названі на честь Єлизавети II та її пам'ятних дат.

 Єлизавета ІІ не пропускала виставки квітів та садів Chelsea Flower Show, влаштовувала садові вечірки та підтримувала розвиток садівництва у Британії.

Єлизавета ІІ не пропускала виставки квітів та садів Chelsea Flower Show, влаштовувала садові вечірки та підтримувала розвиток садівництва у Британії.

Орхідея Рlatinum jubilee

Однією з останніх рослин, яку присвятили британській королеві ще за її життя, стала орхідея Рlatinum jubilee, представлена в травні на цьогорічній квітковій виставці Chelsea Flower Show, яку вважають найпопулярнішою у Великобританії.

Троянда Platinum Jubilee

А розсадник Нarknessroses до платинового ювілею правління Єлизавети представив троянду з такою ж назвою – Platinum Jubilee. Це махрова квітка ідеальної форми з великими насичено-рожевими пелюстками і пишним темно-зеленим листям. Квіти мають сильний солодкий стійкий аромат. Пелюстки темно-рожеві, коли вони розкриваються, а з часом поступово стають світлішими.

Троянда Девіда Остіна Elizabeth

Один із найзнаменитіших розсадників троянд в Англії – розарій Девіда Остіна – створив троянду Elizabeth, яку присвятив королеві. Садівники описують штаб Elizabeth як величну троянду з гронами великих рожевих розеток з ніжним рум'янцем, схожих на яблуневий цвіт. У неї сильний, солодкий, свіжий аромат із відтінками лимонного щербету та старої троянди.

Гірський клематис Elizabeth

Рослина була виведена садівником Джекмансом у 1950-х роках і, мабуть, є однією з перших, названих на честь Єлизавети II. Це сорт із блідо-рожевими квітками та тонким ароматом, удостоєний нагороди RHS Award.

Elizabeth – рослина була виведена садівником Джекмансом у 1950-х роках і, мабуть, є однією з перших, названих на честь Єлизавети II.

Троянда Queen Elizabeth

Це кущова троянда флорибунда. Вона виведена селекціонером Ламмертсом і представлена в 1954-му, через два роки після того, як королева Єлизавета II зійшла на престол. Сорт має великі напівпрозорі рожеві квіти з легким ароматом та виростає у великий кущ.

Камелія Її Величність Королева Єлизавета II

Камелія Her Majesty Queen Elizabeth II — вічнозелений чагарник з темно-зеленим овальним глянцевим листям. Весною на ньому з'являються квіти, що мають забарвлення від лососевого до рожевого і форму півонії.

Розарій Девіда Остіна створив троянду Elizabeth з гронами великих рожевих суцвіть з ніжним рум'янцем, схожих на яблуневий цвіт.
Розарій Девіда Остіна створив троянду Elizabeth з гронами великих рожевих суцвіть з ніжним рум'янцем, схожих на яблуневий цвіт.

Рододендрон Queen Elizabeth II

Виведений у Великій Британії густий, великий вічнозелений чагарник, який навесні, із її середини і майже до кінця, цвіте блідо-жовтими трубчастими квітами.

Нарцис Diamond Jubilee

Квітка була представлена у 2012 році на честь 60-річчя перебування Єлизавети II на монаршому престолі. Це великий чашоподібний нарцис із білими пелюстками та помаранчевою серцевиною.Троянда The Queen's Jubilee
Вона також приурочена до відзначення діамантового ювілею королеви Єлизавети II у 2012 році. Виведена Пітером Білзо. Це кущова троянда з повторним цвітінням, має махрові квіти з м'яким персиковим рум'янцем і приємним ароматом.

Джерело: tsn.ua.

Читайте також на volyn.com.ua: «80-річний полковник ЗСУ воює простим солдатом».

Реклама Google

Telegram Channel