Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Зверніть увагу: коти, які не гуляють самі по собі

При виборі вихованця керуйтеся не тільки характеристиками породи, а й покликом серця.

Фото із сайту oir.mobi.

Зверніть увагу: коти, які не гуляють самі по собі

Домашні улюбленці Ну або роблять це набагато рідше за інших своїх родичів. Адже, зізнайтеся, значно приємніше, коли пухнастик радісно зустрічає тебе біля дверей з роботи і треться об твої ноги: мовляв, сумував за тобою увесь день – на відміну від тих, котрі дозволяють себе любити на відстані. Отож вашій увазі – 5 порід кішок, які вирізняються більш ласкавим і товариським характером

Мейн-кун

Для більшості людей мейн-куни — просто величезні кішки з пензликами на вухах. Попри вражаючий розмір, вони зовсім не є небезпечними. Навпаки, ця порода вважається однією з найбільш дружніх, ласкавих та грайливих і відмінно підходить навіть сім'ям із маленькими дітьми, а також з іншими тваринами.
Мейн-куни неодмінно будуть снувати за господарями по дому, розважати їх кумедними витівками або годинами затишно дрімати під боком чи на колінах. Крім того, вони досить розумні: їх можна навчити основним командам, за що деякі люди навіть порівнюють їх із собаками.

Сіамська кішка

Cіамські кішки надзвичайно ласкаві і віддані своїм господарям.
Cіамські кішки надзвичайно ласкаві і віддані своїм господарям.

 Ця порода знаменита своїми яскраво-блакитними очима, допитливим характером і ласкавістю. Легенда свідчить, що її предки жили в храмах у Таїланді, який був відомий під назвою Сіам. Можливо, саме там вони і розвинули глибоку прихильність до людей. Як би там не було, а сучасні сіамські кішки надзвичайно ласкаві і віддані своїм господарям. Вони потребують постійного спілкування, а якщо не звертати на них уваги, то неодмінно дадуть про себе знати гучним нявканням.

Регдолл

Пухнасті регдолли – відносно новий різновид кішок. Порода виведена в 1960-х роках. Вони обожнюють лежати на колінах і зовсім не проти того, щоб їх брали на руки, переносили з місця на місце, за що й отримали свою химерну назву: в перекладі з англійської ragdoll означає «ганчіркова лялька».

У перекладі з англійської ragdoll означає «ганчіркова лялька».


Кішки цієї породи славляться м’яким і поступливим характером, завдяки якому ідеально підходять сім’ям із дітьми, а також літнім людям. Вони ласкаві і грайливі, але не дуже активні, і так сильно прив’язуються до господарів, що можуть навіть вітати їх біля вхідних дверей, зовсім як собаки.

Сфінкс 

Це одна з найбільш ласкавих і доброзичливих порід, попри відштовхувальний зовнішній вигляд. Позбавлена шерсті шкіра з'явилася у них в результаті генетичної мутації. Щоб зігрітися, сфінкси постійно притискаються до господаря або до інших домашніх тварин, за що й отримали репутацію дуже ласкавих кішок.
Вони надзвичайно енергійні і грайливі, обожнюють перебувати в центрі уваги, заради чого радо потрапляють у халепу. Людям залишається лише насолоджуватися їхніми сміховинними витівками.

Бірманська кішка

Той, хто назвав собаку найкращим другом людини, просто ніколи не чув про бірманську породу. Згідно з легендою про її походження, перша кішка, що отримала незвичайне забарвлення і небесно-блакитні очі, проживала в Бірмі, (нині – М'янма). Такою зовнішністю її обдарувала богиня в нагороду за те, що тварина хоробро захищала свого господаря і храм, у якому він служив, від розбійників.
Вірність людям досі залишається однією з найцінніших характеристик бірманської породи. Ця довгошерста красуня має добродушний темперамент, спокійна, товариська, ніжна і терпляча. Вона не любить самотності, тому прекрасно підійде сім’ї, в якій багато домашніх тварин, але цілком може бути і єдиним вихованцем у будинку, якщо люди приділяють їй достатньо уваги.

Хоча всім наведеним вище породам кішок властива товариськість, слід пам’ятати, що кожне кошеня має свій характер, тому не дивуйтеся, якщо зустрінете незворушного сфінкса або незалежного мейн-куна. При виборі вихованця керуйтеся не тільки характеристиками породи, а й покликом серця.

Джерело: ukr.media.

Читайте також на volyn.com.ua: «Народ, я просто втомився»: Арестович пояснив свою брехню».

Реклама Google

Telegram Channel