Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
9 законів щасливих стосунків

Ми всі – і чоловіки, і жінки – дуже потребуємо любові.

Фото із сайту tutkatamka.com.ua.

9 законів щасливих стосунків

Ніколи не бійтеся сказати три чарівні слова: «Я люблю тебе»

Кожна людина хоче бути щасливою. Але взаємини – річ складна. То що ж робити?

1. Закон подібності

Ми завжди приваблюємо саме таких людей у своє життя, якими є самі. Якщо вас не влаштовує ваше оточення, зазирніть у свою душу. Якщо ж ви вважаєте, що вам щастить на людей, то це лише тому, що ви самі такими є. Тому, якщо ви хочете залучити у своє життя гідну людину – станьте такою людиною.

2. Закон причини і наслідку

Що віддаємо, те й отримуємо. Поводьтеся з партнером так, як ви хотіли б, аби він поводився з вами.

3. Закон любові

Ми всі – і чоловіки, і жінки – дуже потребуємо любові. Любов означає прийняття, щирість, ніжність, турботу, готовність віддавати і нести відповідальність, надійність, безкорисливість, щедрість. І чим більше ми використовуємо ці якості, тим більше отримуємо взамін. 

4. Закон сили слова

Ви знаєте, яку силу мають слова. Словом можна зцілити, можна і вбити. Стежте за тим, що говорите. Ярлики, образи, докори завдають душевних ран, які важко залікувати. Вони не мають зворотної дії. Тому що в душі кожної людини живе дитина, яка відчуває страх бути відкинутою. Бійтеся недооцінити свою здатність заподіяти їй біль. Використовуйте силу слова тільки для тепла, компліментів, схвалення, підтримки.

5. Закон довіри

Довіра життєво важлива для істинно любовних стосунків.
Без неї одну людину мучать підозри, тривоги і побоювання, а друга відчуває себе в емоційній пастці, їй здається, що їй не дають вільно дихати. Ревнощі – це страх самотності, низька самооцінка й нелюбов до себе. Довіра – це невід’ємний елемент справжньої любові.

6. Закон щирості

Любов схожа на рослину, яка або росте і цвіте, або в’яне і вмирає. Все залежить від того, що ми з нею робимо. Щире спілкування схоже на воду, без неї рослина не може вижити. Говоріть одне одному про свої бажання, потреби, своє ставлення і почуття. Давайте знати своєму партнерові, що ви його любите і цінуєте. Ніколи не бійтеся сказати три чарівні слова: «Я люблю тебе». Щира похвала, як сонце для рослини, вдихне нове життя у ваші стосунки. Тому що в кожному з нас живе дитина, якій життєво необхідне схвалення і прийняття.

Доторкнутися до людини – означає доторкнутися до її душі. Можливо тому, коли ми ображені на когось, говоримо: «Не чіпай мене!»

7. Закон дарування

Кохати – означає дарувати частину себе, без оплати і умов. Якщо ви хочете отримати кохання, вам потрібно тільки дарувати його. І чим більше ви даруєте, тим більше отримуєте. Любов схожа на бумеранг, який завжди повертається назад. Можливо, не завжди від тієї людини, якій ви її дали, але вона все одно до вас повернеться. І повернеться сторицею. При цьому важливо пам’ятати, що запас любові у нас необмежений. Ми не втрачаємо її, коли даруємо. І єдиний спосіб втратити любов всередині нас – це не віддавати її іншим. Справжня любов не терпить бартеру. 

8. Закон дотиків

Дотик – це один із наймогутніших проявів кохання, що руйнує бар’єри і зміцнює взаємини. Доторкнутися до людини – означає доторкнутися до її душі. Можливо тому, коли ми ображені на когось, говоримо: «Не чіпай мене!» Коли ми дбайливо торкаємося до когось, змінюється і наша, і його фізіологія – зменшується рівень гормонів стресу, заспокоюється нервова система, поліпшується стан імунної системи, емоційний стан. Існує думка, якщо ми за день не обіймаємо 7–8 людей, ми приречені на хвороби. Дотик, як ніщо інше, красномовно свідчить нам про прояв 
любові.

9. Закон свободи

Якщо ми любимо когось, потрібно дати йому свободу – вільно приймати власні рішення, жити так, як він хоче, а не так, як хочемо ми. Кожному з нас потрібен наш особистий простір. Людям потрібно бути вільними у взаєминах, тому що інакше вони відчувають себе в пастці. Якщо дійсно любиш когось, слід поважати його бажання і потреби. Не завжди легко відпустити на волю того, кого любиш, але іншого шляху немає. Життєва мудрість каже нам: чим більше свободи ми даємо іншому, тим ближче він до нас.

Джерело: fit4brain.com.

Соня ПОЦІЛУЙЧИК.

Читайте також: «Донька у нас...» - історія для душі.

Реклама Google

Telegram Channel