Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Порошенко у Рівному передав 5 вантажівок DAF  із зенітними установками

«Ці зенітні установки будуть добре дірявити русню».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко у Рівному передав 5 вантажівок DAF із зенітними установками

Ці машини переобладнані під «антишахіди», вони будуть на озброєнні 104-ї бригади територіальної оборони і допомагатимуть захистити регіон з боку білорусі

На платформах автівок встановлені зенітні установки, які показали себе дуже ефективними у боротьбі з іранськими дронами-камікадзе. Також, за словами Петра Порошенка, це посилить захист регіону з боку українсько-білоруського кордону. Це – спільний проєкт, який Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» у Рівному реалізують із місцевою владою, командою «Євросолідарності» та військовими. 

«Хочу подякувати Петру Олексійовичу. Адже спочатку ми говорили про чотири автомобілі, але нам виділили п’ять зенітних установок. Зараз, я думаю, наша повітряна безпека буде максимально посилена завдяки цим зенітно-артилерійським установкам», – зазначає міський голова Рівного Олександр Третяк.

«Ворог сильний. І ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій. Я хочу подякувати міському голові, який відгукнувся на нашу ініціативу і сказав: «Я хочу, щоб Рівне було серед перших, хто реалізовуватиме  цей проєкт і хто забезпечить захист повітря від «шахедів», – пояснив Порошенко. – Ми вирішили, що буде два напрямки. Перший – це повітряний захист. Другий – ми не довіряємо лукашенку і не маємо сумніву, що в будь-який момент із боку білорусі по нас може бути завданий удар. Ці зенітні установки дуже добре себе зарекомендували не тільки проти повітряних цілей, а й бойових броньованих машин ворога, вони будуть добре дірявити русню, і буде підготовлений дуже гарячий прийом, якщо вони наважаться йти з пінського напрямку. Ми знаємо, як розташувати, і все забезпечимо».

Як повідомив Порошенко, такі ж вантажівки готуються для передачі в інші українські міста. Загалом Фонд Порошенка з волонтерами законтрактував триста британських автівок DAF. Сотня автівок вже надійшла у війська.


Довідка:

Leyland DAF 45.150 – це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів. Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Telegram Channel