Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Куди поділися з фронту розпіарені  росією «Солнцепьоки»?

Олег Жданов визнав, що ці системи дійсно можуть завдати значної шкоди українським захисникам.

Фото із сайту modelkits.com.ua.

Куди поділися з фронту розпіарені  росією «Солнцепьоки»?

Адже один їхній залп може накрити площу в 40 гектарів. Тому ЗСУ буквально полюють на «Солнцепьоки» і навіть захопили кілька систем  у кінці літа – на початку осені

Військовий експерт Олег Жданов (на фото) пояснив, чому окупанти нечасто застосовують на фронті важкі вогнеметні системи (ВВС, російською – ТОС) «Солнцепьок», так розпіарені кремлівськими пропагандистами.

 

 За його словами, за 10 місяців війни росія, в тому числі і на Бахмутському напрямку, всього два чи три рази використовувала «Солнцепьок». А це справді грізна зброя – один залп цієї системи (20 снарядів) може «накрити» площу в 40 гектарів.

Як завжди, можна сказати: «Слава російській корупції!».

«Максимальна дальність «тосочки» – це остання модифікація – 15 кілометрів, «Солнцепьока» – 10 кілометрів, «Буратіно» – 6 кілометрів. Ось така дальність стрільби. Це вогневий засіб безпосередньо підтримки піхоти. Він розташовується відразу за бойовими порядками. По-перше, їх у російській федерації немає, їх дуже мало було вироблено, а снарядів до них – ще менше, бо вони дуже дорогі. Як завжди, можна сказати: «Слава російській корупції!». На папері все було класно. І ось ці тактичні вогневі системи дуже рідко з’являються у складі колон або ешелонів, які пересуваються в напрямку фронту. За останні два місяці я жодного разу не зустрічав, щоб ВВС (ТОС) була в складі ешелону або в складі колони десь помічена», – сказав експВійрт.

Жданов визнав, що ці системи дійсно можуть завдати значної шкоди українським захисникам. Тому ЗСУ буквально полюють на «Солнцепьоки». «Як тільки вони з’являються в бойових порядках, одразу ж знищуються всіма доступними засобами. До речі, ми кілька систем захопили в кінці літа – на початку осені. Вони навіть були 
з боєкомплектом і, по-моєму, навіть були транспортно-заряджаючі машини з повним БК. І ми їх використали. Вдарили по російських військах їхньою ж зброєю. Але з огляду на те, що цього озброєння дуже і дуже мало, вони більше його не застосовують», – підсумував експерт.

Василь КІТ.

Читайте також на volyn.com.ua: «У нашу хату влучила ракета – й за секунду ми втратили все»: історія переселенців, що приїхали на Волинь».

Реклама Google

Telegram Channel