Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«пригожин жорстко харкнув путіну в обличчя, і той утерся»

А ми надіялись, що вони одне одного перестріляють...

Фото із сайту 24tv.ua.

«пригожин жорстко харкнув путіну в обличчя, і той утерся»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Валерій ПЕКАР, підприємець, громадський діяч, про те, чого прагнуть у війні наші союзники:

 

 «Наші союзники хочуть нашої Перемоги, але водночас бояться її. Цього разу Україна платить таку ціну, що просто не може собі дозволити програти. Тому вони шукають середню точку, коли рф програла не повністю, а ми не повністю перемогли. Тому вони обмежують поставки, щоб поразка рф не була повною. Скільки через це загине українців, неважливо. Війна згодом повернеться, але це буде згодом. Зараз для них головне – не допустити колапсу… Це шлях в нікуди».

Дмитро ЯРОШ, колишній народний депутат, військовий, запропонував перекупити бойовиків пвк «вагнер», частина яких переїхала в білорусь:

 

 «У ситуації, що складається, я б радив військово-політичному керівництву України звернутися з пропозицією до союзників і партнерів про «купівлю пвк «вагнер», з метою ліквідації режиму лукашенка та подальшого походу на москву… Врешті, у цих найманців іншого виходу немає: або взяти гроші від Заходу, послужити праведній справі та зберегти свої нікчемні життя, або бути знищеними ерефівськими спецслужбами. А ми таким чином наблизили б Перемогу України і багато наших Воїнів лишилися б живими. Звичайно, цей варіант «такий собі», але «на війні, як на війні».

Кирило БУДАНОВ, голова ГУР Міноборони України, переконаний, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблений та затверджений:

 

  «У них уже все готово до створення штучної техногенної катастрофи. Частина станції, яку у разі ухвалення рішення швидше за все підірвуть, – це штучна водойма на території АЕС, що забезпечує охолодження. Вони, ймовірно, збираються пошкодити ланку в цій системі, що згодом викличе технологічну катастрофу, яку ніхто не зможе зупинити чи пом’якшити. Тому що пошуково-рятувальні роботи у зоні бойових дій неможливі».

Володимир АР’ЄВ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про наслідки вибуху на Запорізькій атомній станції, якщо росіяни наважаться її підірвати:

 

 «За всіма прогнозами, повторення Чорнобиля не буде. Чорнобиль був страшнішим. Тип реакторів на ЗАЕС інакший, і в разі чого все буде більше схоже на аварію на Фукусімі із забрудненням Дніпра. Теж приємного мало, оскільки, на відміну від Фукусіми, де течія рознесла 
радіонукліди по Тихому океану, ЗАЕС зробить Чорне море забрудненим надовго».

Роман ШРАЙК, журналіст, про незавершений заколот вагнерівців у росії:

 

 «пригожин на весь світ показав, що росія – це потьомкінська держава, інститути якої впадають у ступор від нестандартних ситуацій. І що путін при цьому поводиться як наляканий хлопчик, ховаючись під стіл, а потім розвиває бурхливу медіадіяльність, виправдовуючи власну слабкість. пригожин жорстко харкнув путіну в обличчя, і той утерся. Утреться і програвши війну».

БОТ (позивний), командир 1-го механізованого батальйону 3-ї ОШБр, вважає, що воюватимуть усі, тому краще не ухилятись, а готуватись:

 

 «У мене немає почуття презирства чи ненависті до них взагалі (ухилянтів. – Ред.). Насправді є трохи навіть почуття жалю, тому що вони живуть в ілюзіях. Тому що всі в основному потраплять в армію, на війну. ХХІ століття – почалася епоха війн, ви що, не зрозуміли? Вони самі себе обманюють, їм же гірше. Краще б почали тренуватись, готуватись і вивчати, у який підрозділ можна піти служити в силу своїх здібностей, щоб принести максимальний КПД. Бо потім заберуть у звичайну піхоту і... пи**ець».

Олександр ТІЩЕНКО, керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, пояснив, чому військкомати не можуть відмовитись від практики так званих «облав» – коли чоловікам вручають повістки на вулиці і везуть їх до військкоматів:

 

 «Добровільно до військкоматів приходить десь близько 20% (половина з яких – контрактники) від планового завдання, яке мають виконати ТЦК. Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою. Прихід до ТЦК – це не автоматична відправка до війська. Потрібно розуміти, що це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави за станом здоров’я або з інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії. Буває, військовозобов’язаному вручають повістку на вулиці, він приходить до ТЦК, а виявляється, у нього троє дітей чи інвалідність – це точно повне право на відстрочку».

Читайте також: «Волинянка Леся Гас із синами протягом трьох місяців шукали зниклого безвісти на війні свого чоловіка і батька».

Реклама Google

Telegram Channel