Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«За два тижні до іспиту взагалі відклала телефон»: юна волинянка має 600 балів з НМТ

Талановита волинянка Катерина Фіщук обрала фах біотехнолога.

Фото з архіву Катерини ФІЩУК.

«За два тижні до іспиту взагалі відклала телефон»: юна волинянка має 600 балів з НМТ

За результатами основної сесії Національного мультипредметного тесту троє волинян набрали максимальні 600 балів. Загалом цей іспит в області складали понад 10 тисяч учасників. Найліпші знання продемонстрували троє випускників: Богдана Ладанець із Ковеля, Катерина Фіщук із Рожища і Дмитро Парій із Горохова. Шестеро учасників набрали по 200 балів з двох предметів. Їх кількість може збільшитися на додатковій сесії в липні. Між тим, ми поспілкувалися з однією із трьох рекордсменів – Катериною Фіщук

Випускниця Рожищенського ліцею № 4 на Волині – сьогодні одна з тих, хто в центрі уваги освітянської та журналістської спільноти, адже здолала Національний мультипредметний тест без помилок. Змогла здобути найвищий бал попри затяжне дистанційне навчання через епідемію коронавірусу, а згодом і через війну та численні тривоги. Катерина Фіщук продемонструвала досконалі знання з обов’язкових української мови, математики та ще з біології. Розпитуємо у дівчини про навчання, особливості підготовки та про те, що, на її думку, допомогло впоратися з непростим випробуванням бездоганно. Катерина зауважує, що дистанційка – дійсно не найліпший спосіб навчання, бо постійно мусила сидіти перед комп’ютером, важче було контактувати з учителем. Однак вона завжди виконувала все, що вимагали педагоги, тож у рідному ліцеї навчалася на відмінно.

А в останній рік, зазначає абітурієнтка, додатково займалася з репетиторами і, звичайно, змінила свій спосіб життя: «Думаю, що секрет успішних балів у наполегливості і в тому, що я змушувала себе багато працювати. Було бажання відкласти «на потім», але я собі не дозволяла цього робити. Звісно, я ходила гуляти, не відмовлялася від своїх улюблених занять (дуже люблю читати), але значно скоротила на це час. За два тижні до іспиту взагалі відклала телефон і, можна сказати, у нього й не дивилася».

 Катерина Фіщук збирається вивчати біотехнології – хоче поглибити свої знання з біології й працювати задля збереження природи.

Загалом, розповідає дівчина, вона вчила правила, розв’язувала задачі з математики, виконувала різні завдання з біології та мови, а також проходила тести попередніх років. У репетиторів завжди питала все, що їй незрозуміло. Що відчула, коли побачила свої бали? «Було спочатку здивування: я очікувала, що напишу на високий бал, але щоб усе виявилося ідеально – це стало несподіванкою, – ділиться емоціями Катя. – Я здивувалася, а потім дуже зраділа!.. А вже пізніше всі стали мене вітати: близькі, друзі, знайомі».

На запитання «Що було найважчим?» дівчина одразу говорить про випробування з рідної мови: «Є такі завдання, які суто за правилами не зробиш. І треба було якось аналізувати, тобто думати масштабніше. Окрім того, в нашій мові поширений суржик, то важко інколи визначити, чи це українське слово чи калькування з російської.

Запитую у Катерини, кому ще, окрім себе, вона дякує сьогодні за отримані найвищі бали – дівчина перелічує імена рідних і педагогів: «Передусім хочу подякувати своїм батькам: мамі Марії Матвійчук, адже вона підтримувала мене не тільки як рідна людина, а ще й як моя вчителька та репетиторка з української мови. Також і татові – Вадимові Фіщуку. Він дуже підтримував морально. Ще дякую вчительці молодших класів Наталії Літвінюк, педагогу з біології Марії Демчук та вчителям улюбленої математики: з 5-го по 7-й клас мене навчала Лідія Гузар, а з 8-го по 11-й – Людмила Зелінська. До речі, у 8–9-му класах я вивчала в ліцеї математику за поглибленою програмою».

Майбутнім випускникам дівчина радить багато працювати в школі, не соромитися розпитувати вчителів про незрозуміле, а також шукати відповіді на свої питання в інтернеті і не перепрацьовувати. На сьогодні Катерина Фіщук збирається вивчати біо­технології – хоче поглибити свої знання з біології й працювати задля збереження природи.

Щиро зичимо талановитій землячці відчути смак навчання в аудиторії омріяного вишу під мирним небом! 

Редакція нашої газети також щиро зичить успішного подальшого навчання у мирній Україні Богдані Ладанець із ліцею № 11 міста Ковеля. Дівчина є однією з трьох волинських випускників, які найкраще склали НМТ. Як розповіла директорка ліцею Галина Сидорук, Богдана успішно навчалася у школі, є призеркою олімпіад з української мови й чудово знає історію. Планує вступати до львівського вишу, а от із фахом ще визначається. 

Читайте також: Волинський школяр із Горохова не зубрив, але набрав 600 балів!

Реклама Google

Telegram Channel