Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Волинський журналіст: «Не учіть Залужного воювати»

«Бойовий у дійсності, а не на папері» – ​наш «залізний генерал» з 2014 року на війні.

Світлини із сайтів mil.in.ua, armyinform.com.ua і ввс.com.

Волинський журналіст: «Не учіть Залужного воювати»

Не виходить з голови інтерв’ю Головнокомандувача ЗСУ, яке він дав одній із провідних американських газет – «Вашингтон пост». Ось деякі його тези

За словами Валерія Залужного, західні союзники ніколи б не розпочали наступ без переваги в повітрі. Україна ж досі не отримала сучасних винищувачів, і навряд чи вони будуть до осені. Хоч лише наші західні кордони таких літаків патрулює удвічі більше, ніж російських, які руйнують українські позиції. Іти без підтримки з повітря проти росії з її сучасними Су-35 – це як іти в наступ «з луком і стрілами», каже Головком. «Без повного забезпечення плани наступу взагалі нездійсненні, – додає він. – Але вони здійснюються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу та спостерігачам, але це їхні проблеми». Україна щодня просувається щонайменше на 500 метрів...

Читаючи слова Головнокомандувача ЗСУ, ще і ще раз усвідомлюєш неймовірний масштаб того Подвигу, який ось уже півтора року чинять українські воїни, успішно воюючи з переважаючими силами ворога. Коли 100 років тому поляки розгромили російських більшовиків під Варшавою, це назвали «чудом над Віслою». Зараз таке диво творять наші з вами рідні, друзі, знайомі і незнайомі хлопці та дівчата на тисячах кілометрах лінії фронту.
Валерій Залужний жорстко заткнув пельки тим людям і на Заході, й у нас, яким контрнаступ якийсь не такий. Просто подумайте: росіяни за багато місяців так і не змогли взяти Авдіївку, то чому ми маємо очікувати, що ЗСУ за тиждень чи місяць пройдуть ешелоновану оборону і будуть на Азовському морі?

Коли російську армію називають другою у світі, то це не жарт. Так воно і є. А може, навіть і перша. Бо стільки зброї і стільки головорізів, готових іти в чужу країну, щоб загарбувати і вбивати, не знайдеться більше в жодній державі світу. Тому треба перестати літати в хмарах. Буде кривава, виснажлива і, ймовірно, тривала битва, і наше завдання – не лізти з підказками і підганяти, а просто допомагати армії хто як може.

І ще. Справді бісить, що ми за кожен новий вид західної зброї платимо тисячами життів своїх найкращих синів, бо хтось боїться якоїсь там «ескалації» з боку росії. Мова про ті ж таки літаки. Це надзвичайно прикра помилка Заходу, бо затягує війну, від чого виграє накачана нафтовими грішми росія, а Україна виснажується і руйнується.

Але. Якщо раніше російська імперія під дзвінке мовчання всього світу безкарно вбивала українців мільйонами за допомогою, наприклад, голоду, то зараз Україна б’ється і за нас – таки весь цивілізований світ. Уперше за століття. А це зовсім інша ситуація. І наслідки теж будуть іншими.

Раніше ми ставили пам’ятники жертвам. А тепер постануть пам’ятники Переможцям. У тому числі й тим, хто громитиме ворога на F-16. 

Василь УЛІЦЬКИЙ, редактор відділу політики газети «Волинь».

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Золота» не буде: Україна розгромно програла Іспанії – 1:5 (Відео)»;

= «Мільйон рублів за підбитий український танк: путіністи Басков та Лепс придумали черговий цирк»;

= «Стіна» і волинські комарі: депутат облради розповів на центральному телебаченні, хто не дасть пройти білорусам».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel