Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Герой газети «Волинь» отримав «Золотий хрест» від Залужного!

На таких воїнах-захисниках тримається Україна.

Фото з особистого архіву Олександра ПАСЕВИЧА.

Герой газети «Волинь» отримав «Золотий хрест» від Залужного!

Це вже друга воєнна нагорода солдата Олександра Пасевича із села Любешівська Воля, що на Любешівщині 

Торік влітку наша газета розповідала про мужнього бійця Олександра Пасевича в публікації «Після того, як із тіла Героя витягли понад сто осколків, він заявив: «Підлікуюся – і знову на передову». Нагадаємо, що у липні 2022-го, перебуваючи у Волинській обласній клінічній лікарні, він дізнався завдяки соцмережам, що нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. А щодо того, чи повернеться до побратимів, то, ні на мить не задумуючись, сказав, що інакше й бути не може... Так і сталося – після декількох місяців лікування та реабілітації Олександр, для якого війна почалася ще в 2014-му, коли він добровольцем пішов в АТО й був там до 2019-го, знову вирушив на Схід України, де йшли бої. Це – той Герой, який не може бути осторонь, коли Україна в небезпеці.

Про мужність Олександра Пасевича свідчить і його друга нагорода – нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Як розповіла в телефонній розмові дружина Олександра, Наталія, свою відзнаку він при нагоді передав додому, де його чекають, моляться за нього вона та їхні син і донька. 

Довідка «Волині»: «Золотий хрест» – це відзнака, затверджена наказом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного 2022 року. Вона входить до нагородної системи Головнокомандувача Української армії. Хрест вручають рядовому й сержантському складу, але за певних умов. Його отримують ті армійці,  які за відсутності офіцера взяли на себе командування діями підрозділу. 

Читайте також: Герой, який втратив ногу на передовій: «Перша думка: а що я мамі скажу?» (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel