Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Якби не війна, то школу у Стобихівці На Волині вдалося б уже завершити

Леонід Стефанович (праворуч) розповідає Юрію Погуляйку, наскільки важливо до осені налагодити опалювальну систему, аби взимку проводити внутрішні роботи.

Волинь-нова

Якби не війна, то школу у Стобихівці На Волині вдалося б уже завершити

На будівництві навчального закладу у цьому селі, що на Камінь-Каширщині,  нещодавно побував начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко. Разом із районною та місцевою владою очільник області поспілкувався з генеральним підрядником та оглянув виконані роботи

 

 Спорудження школи активно тривало до повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, до кінця 2021 року будівельники завершили покрівлю, а також встановили вікна й двері. Окрім цього, збудували котельню. Тобто, капітальне будівництво майже завершили, і якби не повномасштабне вторгнення, то школу вдалось би завершити. Довгобуд фінансувався з держбюджету, але із введенням воєнного стану усі видатки зупинили, відповідно зупинилося й будівництво.

Саме тому під час візиту начальника ОВА Юрія Погуляйка в Стобихівку  у лютому поточного року працювали над питанням облаштування даху в спортзалі школи, адже лишити без покрівлі збудоване теж не могли, оскільки змарнувалося б те, що встигли зробити. На сьогодні спортивний зал уже накритий, але необхідно вставити ще вікна.

Є домовленість про виділення для початку 5 мільйонів гривень з обласного бюджету, якщо долучиться співфінансуванням місцева громада.

Окрім цього, генеральний підрядник ТзОВ «Житлобуд-2» (директор Леонід Стефанович) каже, що готовий потроху продовжувати роботу, але необхідні хоч якісь кошти. Для прикладу, планує до осені налагодити опалювальну систему, аби взимку проводити внутрішні роботи. Впевнений, що долучаться жителі села, бо наразі не вистачає робочих рук. Оглянувши виконані роботи та поспілкувавшись із місцевою владою, начальник ОВА Юрій Погуляйко зазначив, що за умови співфінансування із місцевого бюджету готовий виділити кошти з обласного, адже виконано вже багато робіт. Окрім цього, школу дуже чекають батьки та діти. Зрозуміло, що наповну вести будівництво немає змоги, та деякі види робіт все-таки можна профінансувати. Є домовленість про виділення для початку 5 мільйонів гривень з обласного бюджету, якщо долучиться співфінансуванням місцева громада. Слід зауважити, що голова Сошичненської громади Ігор Волосюк запевнив, що кошти будуть.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel