Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
«Ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися» (Відео)

Георгій Судаков: «Коли ми команда, то й «мушкетери» нам не страшні!».

Фото із сайту uaf.ua.

«Ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися» (Відео)

Так заявив після сенсаційної перемоги у чвертьфінальному поєдинку Євро-2023 U-21 над Францією 20-річний Георгій Судаков (на фото). Він, автор дубля української «молодіжки» у ворота «мушкетерів», був названий УЄФА найкращим гравцем цього матчу

– Як вам узагалі вдається грати з Михайлом Мудриком? Це його перший матч на турнірі, але ви обидва маєте таку сильну «хімію». Наскільки це допомогло вам і команді?  – запитали на післяматчевій прескоференції в Георгія Судакова.

– По сьогоднішній грі я не можу окремо виділити когось – Мудрика чи Бондаренка. Вся команда билася, була одним цілим. Якщо говорити саме про наш тандем із Михайлом, то, звичайно, ми один одного відчуваємо. Раніше я віддавав йому схожі передачі, і він забивав, у нас були трохи різні ролі. Але я знаю, на що він здатен, як він може віддати, тож моїм завданням було побігти й відкритися. Так і сталося.

Ми розбирали французів, вони грають дуже високо, тож ми мали грати їм за спину. Тому я побіг у зону, а Мудрик віддав пас. Передача була схожа на ту, яку він віддав у матчі національної збірної проти Північної Македонії на Циганкова. Він це вміє, усі ми це прекрасно знаємо. Тож тут немає якоїсь особливої «хімії» – просто ігровий момент...

Головне, що ми сьогодні показали: якщо граємо однією командою, то вміємо грати у футбол. Звичайно, у Франції всі гравці сильні індивідуально, проти них складно захищатися. Були моменти, коли треба було терпіти. Але я впевнений, що всі українці, які дивилися матч, пишаються нами, адже ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися, – наголосив півзахисник «Шахтаря».

За воротами

 

 Михайло МУДРИК, який став співавтором двох голів у ворота Франції U-21:

«Коли ви граєте з партнерами по команді, які водночас є вашими друзями, ви граєте зовсім по-іншому. Коли тренер довіряє тобі на сто відсотків, ти теж можеш зробити набагато більше. Це неймовірне відчуття – потрапити в півфінал! Ми можемо насолоджуватися цим сьогодні, але завтра зосередимося на наступному супернику – Іспанії».

Руслан РОТАНЬ, наставник «синьо-жовтих»: 

Руслан РОТАНЬ, Фото із сайту uaf.ua.
Руслан РОТАНЬ, Фото із сайту dynamomania.com.

– Відчуття після перемоги? Це моя улюблена робота. Я справді щасливий, але ще більше радий за наших футболістів, за нашу країну, – не приховував емоцій після перемоги над потужною збірною Франції U-21 (їх експерти називали головними фаворитами турніру) головний тренер української «молодіжки» 41-річний Руслан Ротань. – Але найперше треба сказати, завдяки кому ми можемо тут грати та тішити країну – це наші воїни. Це їм вітання, ця перемога для них!

Я дуже радий, що у матчі, який для нас спочатку складався невдало, свою роль зіграв характер команди, яка не розкисла, знайшла сили та переборола невпевненість. Додайте індивідуальну майстерність гравців – і є результат. У другому таймі ми перебудувалися, він уже йшов за нашим сценарієм. Рахунок на табло, я вважаю, закономірний. Перший скальп ми зняли...

Чи тренуватиму збірну на Олімпіаді? Зараз не відповім. Але це досягнення для нашої країни, особливо в такий час, особливо, коли йде війна. Думаю, що наша команда, яка вперше в історії буде представлена на Олімпіаді, виступить там дуже і дуже гідно, – заявив Руслан Ротань.

До речі

До речі, офіційний Twitter-аккаунт турніру відзначив третій гол українців, який ефектно забив Артем Бондаренко, – skill of the day («Майстерність дня»). І написав, що гол Бондаренка схожий на забитий м’яч Мессі у 2015 році. Тоді Лео оформив гол у ворота «Баварії» у півфіналі Ліги чемпіонів. Хоча сам Артем після фінального свистка жартома зізнався, що підглянув, як забити у такому епізоді, у колишнього партнера по «Шахтареві» бразильця Марлоса. «Подивіться гол Марлоса «Феєнорду» в Лізі чемпіонів у 2017 році», – заявив Артем. 

Гол Мессі:

Гол Марлоса:

Табло


Чемпіонат Європи U-21. 1/4 фіналу. Франція U-21 – Україна U-21 – 1:3 (1:0 – Раян Шеркі, 19 хв.; 1:1 – Георгій Судаков, 32 хв., з пенальті; 1:2 – Георгій Судаков, 44 хв.; 1:3 – Артем Бондаренко, 86 хв). Стадіон «Клуж-Арена» (Клуж-Напока, Румунія). Арбітр: Жоау Педру Піньєйру (Португалія).

Україна U-21: Трубін, Вівчаренко, Таловєров, Батагов, Сич, Бондаренко (Желізко, 88), Бражко, Мудрик (Брагару, 78), Судаков, Кащук (Назаренко, 59), Криськів (Сікан, 59)

Як забивались голи:

1:0 – На 19-ій хвилині чудово спрацював на правому фланзі французької атаки ударний «трикутник» Ле Фе – Баркола – Раян Шеркі, і 19-річна зірка «Ліона» невідпорно пробив у кут воріт Анатолія Трубіна.

1:1 – А на 30-ій хвилині 22-літній Михайло Мудрик довів, що недарма коштує такі гроші. Півзахисник «Челсі» спочатку на фланзі ефектно на швидкості обійшов суперника, а вже у штрафному французі його зустрів фолом Калулу. Суддя вказує на одинадцятиметрову позначку. До м’яча підходить 20-річний Георгій Судаков і холоднокровно реалізовує пенальті.

1:2 – А потім настало диво: на 44-ій видав на гора ідеальну передачу – це був пас-цукерка – на Георгія Судакова, і півзахисник «Шахтаря» знову був на висоті. 2:1!

1:3 – На 86-ій хвилині Олександр Назаренко чудово знайшов у карному французів Артем Бондаренко, а той своєю лівою пошив у дурні і захисника французів,і їхнього воротаря. Фантастика!

Результати інших чвертьфінальних матчів Євро-2023 U-21:

= Грузія U-21 – Ізраїль U-21 – 0:0 (у серії пенальті – 3:4);

= Іспанія U-21 – Швейцарія U-21 – 2:1;

= Англія U-21 – Португалія U-21 – 1:0.

У півфіналах 5 липня Україна зіграє з Іспанією (початок матчу о 22:00), а Англія – з Ізраїлем (19:00).

До речі, фаворитом матчу Іспанія U-2 – Україна U-2 букмекери вважають піренейців. Сподіваємось, «синьо-жовті» своєю грою їх розчарують... Точніше, потішать, адже здобудуть перемогу.

Як грали підопічні Руслана Ротаня на Євро U-21:

Чемпіонат Європи-2023 U-21. Груповий етап. Група В. 1 тур. Україна U-21 – Хорватія U-21 – 2:0 (1:0 – Кащук, 19 хв.; 2:0 – Сікан, 48).

2 тур. Румунія U-21 – Україна U-21 – 0:1 (0:1 – Дікань, автогол, 89 хв).

3 тур. Іспанія U-21 – Україна U-21 – 2:2 (0:1 – В'юнник, 43 хв.; 1:1 –  Желізко, 48 хв., автогол; 1:2 – Судаков, 81 хв.,з пенальті; ; 2:2 – Руїс, 90 хв.).

Чемпіонат Європи-2023 U-21. Підсумкова турнірна таблиця групи В: 
Збірна І В Н П З:П О
1. Іспанія U-21 3 2 1 0 6:2 7
2. УКРАЇНА U-21 3 2 1 0 5:2 7
3. Хорватія U-21 3 0 1 0 0:3 1
4. Румунія U-21 3 0 1 0 0:4 1.

Читайте також на volyn.com.ua:

«Україна при 33-градусній спеці таки дотиснула Румунію – 1:0!»;

«Веслувальниця з волинського Шацька Валерія Терета здобула «золото» Європейських ігор-2023!»;

«Хорвати не змогли зняти чари – і поступились Іспанії в серії пенальті (Відео)»;

= «Головний тренер київського «Динамо» – один із найбагатших пенсіонерів».

Реклама Google

Telegram Channel