Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Американська незабудка завойовує клумби волинянок

Дивовижні поля немофіли можна побачити в Японії, США, Канаді та Мексиці. Сподіваємося, ці квіти дуже швидко стануть поширеними і в Україні.

Фото із телеграм-каналу «Садівник».

Американська незабудка завойовує клумби волинянок

Невелика рослина з англійською назвою Baby Blue Eyes (дівочі блакитні очі), або американська незабудка, – це немофіла

Загалом її є кілька сортів із квітками різного забарвлення (білі, біло-блакитні, білі з блакитною або пурпуровою цяткою на кінчику кожної пелюстки, фіолетові – майже чорні з білою окантовкою по краях пелюсток). Вона не завжди блакитна, але завжди чарівна і приваблива.

Немофіла стійка до захворювань і може рости в місцевостях з різним кліматом. На думку експертів, вона дуже швидко стане поширеною в Україні і матиме попит серед квітникарів. Адже вирізняється не тільки своєю невибагливістю у догляді, а також чудовим ніжним виглядом.

У нас немофіла розпускається наприкінці червня (сіяти на розсаду потрібно у квітні). Період її цвітіння – аж до вересня-жовтня (посів здійснюють у липні у відкритий ґрунт). Рослина може квітувати кілька разів за сезон. Для цього потрібно в середині літа провести обрізку, що посприяє рясній бутонізації – і кущі матимуть акуратний вигляд. Немофіла не потребує особливої підгодівлі. Якщо при посіві внесли живильну суміш і ґрунт на вашій ділянці насичений, то можна більше нічим не удобрювати. На пісних землях рослину підживлюють двічі: в період бутонізації та під час цвітіння.

Немофіла може цвісти кілька разів за сезон.  Для цього потрібно в середині літа провести обрізку, що посприяє рясній бутонізації.
Немофіла може цвісти кілька разів за сезон. Для цього потрібно в середині літа провести обрізку, що посприяє рясній бутонізації.

 А ось шкідники їй не страшні, єдине, що може на неї згубно вплинути, – сухість. Надлишок вологи і тривале затоплення теж призводять до загибелі кореневої системи, тому найкраще садити немофілу на невеликій височині або забезпечити хороший відтік води. Місце для вирощування слід обирати сонячне або півтінь. Якщо стоїть суха погода, необхідно два-три рази на тиждень поливати, у спеку рекомендують ще й обприскувати. Проводити таку процедуру слід вранці або ввечері, щоб рослина від нагрітої води не отримала опіків. Якщо знехтувати цими вимогами, то перестане цвісти.

Немофілу можна було б назвати ідеальним варіантом для садового дизайну, якби вона не була однолітником. І все ж ця квітка є чудовою окрасою будь-якої ландшафтної зони. 

Мабуть, немофілу можна було б назвати ідеальним варіантом для садового дизайну, якби вона не була однолітником. І все ж ця квітка є чудовою окрасою будь-якої ландшафтної зони. 

Її можна посадити на різних за формами і розташуванням грядках, створюючи при цьому неповторний дизайн ділянки: наприклад, блакитні немофіли висадити у вигляді хвиль або по канту квіткової клумби, бічних сторонах доріжки. Сучасні садівники часто використовують їх для зонування території насаджень. Тому цей сорт популярний в усьому світі. Неймовірний вигляд має скупчення немофіли біля водойм. Також вона буде доречною на альпійській гірці як її доповнювальний елемент. Нерідко вирощують немофіли в підвісних і звичайних квіткових горщиках.

Ці квіти прекрасно уживаються з іншими видами рослин. Тож можна створити розкішну клумбу з комбінацією різних сортів і видів однолітників. Немофіла добре поєднується з великими білими або кольоровими ромашками, календулою, дзвіночками і флоксами. 

Дивовижні поля немофіли можна побачити  в Японії, США, Канаді та Мексиці. Сподіваємося, ці квіти дуже швидко стануть поширеними і в Україні.
Дивовижні поля немофіли можна побачити в Японії, США, Канаді та Мексиці. Сподіваємося, ці квіти дуже швидко стануть поширеними і в Україні.

 Наприклад, у Японському національному приморському парку Hitachi немофілами блакитного кольору засіяний пагорб (більш як 4 мільйони квіток), що створює захопливий вид з панорамою на океан. Щорічно парк відвідують тисячі туристів, милуючись небесною красою рослини. Дивовижні поля немофіли можна побачити також у США, Канаді та Мексиці. Тож американська незабудка є прекрасним варіантом для декоративних насаджень у різних кліматичних зонах.

Джерело: tdazovcable.kiev.ua.

Читайте також: «Повірте в магічну силу вересу».

Реклама Google

Telegram Channel