Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Якою буде погода восени на Волині: передбачення народного синоптика

Сонячні дні чергуватимуться із дощовими й прохолодними.

Фото із сайту 24tv.ua.

Якою буде погода восени на Волині: передбачення народного синоптика

За прогнозом народного синоптика з Каменя-Каширського Володимира Деркача, початок золотої пори року буде класичним – із помірним теплом, яке змінюватиметься похолоданнями

Щодо опадів, то їх очікується більше, ніж зазвичай. А ще осінь подарує 2–3 бабині літа.

Вересень

Перша декада місяця почнеться із помірних температур, та вже за кілька днів нас очікує різка зміна погоди: дощ, похолодання, посилення вітру. Проте це триватиме недовго, вже в другій половині першої десятиденки вересня настане бабине літо, яке зачепить і день-два другої декади. Потому погода буде мінливою: сонячні дні чергуватимуться із дощовими й прохолодними. Кінець цього відрізка подарує друге бабине літо, а третя десятиденка знову дражнитиметься: то тішитиме осіннім теплом, то лякатиме нічною прохолодою та невеликими дощами, зокрема в середині цього періоду.

Жовтень

На початку місяця варто очікувати доволі низьких температур, аж до заморозків, далі на диво потепліє, але наприкінці першої – на початку другої декади знову прийде похолодання з незначними опадами. Покрова принесе чергове бабине літо, хоч вночі стовпчик термометра опускатиметься все нижче. Остання десятиденка жовтня спочатку ще зберігатиме помірне тепло, проте температура поволі буде знижуватися, плавно переходячи до вологої і холодної осені.

Вже в другій половині першої десятиденки вересня настане бабине літо, яке зачепить і день-два другої декади. 

Листопад

Перша десятиденка останнього осіннього місяця прийде з дощами: опади будуть не сильні, але їх очікується чимало. Початок цього відрізка досить холодний, вдень – трохи вище нуля, вночі – невеликий мінус. До середини декади можливе посилення опадів на 1–2 дні, але до кінця періоду випогодиться, потепління збережеться і впродовж другої десятиденки з можливістю невеликих дощів у середині місяця. Третя декада вдень ще радуватиме погожими днями, але ночами все частіше відчуватимуться заморозки. Наприкінці місяця температура знижуватиметься, почастішають опади, іноді у вигляді мокрого снігу. Та все ж це ще не зима, а лише велика репетиція.

Грудень

Початок зими принесе помірне похолодання, вночі стовпчик термометра іноді опускатиметься до мінус 10. У середині першої декади мороз триматиметься і вдень, опадів мало. Друга десятиденка спершу ще холодна, але поступово теплішатиме, хоча нічний «мінус» таки збережеться, а вдень температура підніматиметься вище нуля, опади помірні. Остання декада очікується теплішою за дві попередні: вдень часто буде плюсова температура, вночі – невеличкий морозець. Іноді притрушуватиме сніжком, але він майже одразу розтаватиме.

Читайте також: «На Волині полетять голови військово-лікарських комісій?».

Реклама Google

Telegram Channel