Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Воїн-велетень із 14-ї «волинської» бригади копає окопи на свої 2 м 10 см

Навіть прохання з ним сфотографуватися Руслан сприймає з гумором, звик до надмірної уваги.

Фото – 100-та Окрема бригада територіальної оборони.

Воїн-велетень із 14-ї «волинської» бригади копає окопи на свої 2 м 10 см

Якщо дивитися на Руслана здалеку, то здається, що у вас обман зору. А підійшовши ближче, зрозумієте: навіть якщо зростом ви не обділені, то все одно – крихітка у порівнянні з цим богатирем!

Зріст Руслана, який служить у нашій Князівській бригаді вже рік, 2 м 10 см. Сам він каже, що у цьому є як плюси, так і мінуси:

– Із плюсів – яблука зручно обривати. Став у пригоді зріст і на цивільній роботі, адже до служби в нашій бригаді працював будівельником. А з мінусів – те, що одяг і взуття (у мене 48 розмір черевиків), і військові і цивільні – тільки під замовлення. На щастя, в «крайні» роки із цим стало набагато простіше.

На прискіпливі розпитування про зріст Руслан відповідає, що в нього в родині всі високі, але він таки найвищий. «Перегнав» навіть діда, у якого зріст був 2 м 5 см. Свою особливість і навіть прохання з ним сфотографуватися Руслан сприймає з гумором, звик до надмірної уваги, від якої заховатися йому з очевидних причин непросто.

Побратим не будує далеких планів на майбутнє, бо «все буде згодом». А зараз головне – досягти найважливішої для нас усіх мети – вибороти Перемогу.

Цьогоріч у січні «на нулі» Руслан отримав важке поранення обох ніг – «майже 100 осколків», неохоче розповідав він. Лікування і реабілітація були тривалими, а «відголоски» поранення даються взнаки й досі. Та говорити про це воїн не дуже хоче. Натомість каже, що окопи разом із побратимами копає саме під свій зріст. На запитання «А як же решта?..» жартує, що то вже «їхні проблеми – нехай підставки за собою носять»…

Побратим не будує далеких планів на майбутнє, бо «все буде згодом». А зараз головне – досягти найважливішої для нас усіх мети – вибороти Перемогу, для здобуття якої він докладає всю притаманну йому велетенську силу. Все буде  Україна – велика, сильна, неосяжна і квітуча! 

Надія ЗАМРИГА, Катерина ЛИТВИНЧУК. Пресслужба 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого

 

Читайте також: «По скупченню противника - вогонь!»: бійці 100-ї бригади з Волині ефектно привітали з 1 вересня (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel