Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Сосни поламало, як сірники: на Волині долають наслідки негоди

На Камінь-Каширщині від негоди постраждало 4,8 тисячі гектарів лісу.

Фото Світлани ДУМСЬКОЇ.

Сосни поламало, як сірники: на Волині долають наслідки негоди

На Камінь-Каширщині лісівники та громада спільно долатимуть наслідки негоди, яка пронеслася регіоном в останній літній місяць, зокрема тиждень тому

У лісогосподарських філіях Волині та Рівненщини вже провели необхідні обстеження. Готують документи для проведення санітарних заходів.

Загалом постраждало 5,6 тисячі гектарів лісу. Найбільше – на Камінь-Каширщині – 4,8 тисячі гектарів.

Окрім того, через сильний вітер зазнали збитків і мешканці громад. Людям необхідний ресурс для відновлення пошкоджених домівок та господарських споруд.

Найбільше постраждали насадження сосни. Подекуди дерева поламані, як сірники. Є і такі, які буря виривала із корінням. Наразі лісівники не рекомендують іти до пошкодженого вітроломом лісу, оскільки навіть зовні нібито вцілілі дерева є небезпечними. Серед знищених негодою – як зрілі, так і молоді насадження.

«Бурелом охопив 6 лісництв. Ушкодження різної інтенсивності. У цих місцях подекуди потрібно буде провести суцільні санітарні заходи, а в подальшому відновити ділянки. Зараз триває процес отримання необхідних дозволів для проведення робіт», – розповідає начальник відділу лісового та мисливського господарства філії «Камінь-Каширське лісове господарство» Василь Бігун.

Місцеві мешканці також працюють зараз над оформленням відповідних документів про руйнування будівель та звертаються до громади по допомогу. В тому числі – за необхідними лісоматеріалами. 

Читайте також: Нарешті прохолода: волинські синоптики дали свіжий прогноз погоди.

Реклама Google

Telegram Channel