Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«Поки наша армія виборює право бути в ЄС і НАТО, в тилу будують білорусь»

«Без свободи слова – вся країна буде бидлом».

Фото із сайту ukr.net.

«Поки наша армія виборює право бути в ЄС і НАТО, в тилу будують білорусь»

«Маленький не може перемогти великого силою, навіть якщо друзі дають йому багато зброї. Маленький великого мусить перемагати розумом, асиметрично. Як Давид переміг Голіафа»

Найважливіші за тиждень думки і цитати.

Еліс ДЖИЛЛ ЕДВАРДС, спецдоповідачка ООН з питань тортур, про дії росіян в Україні:

 

 «Тортури, які застосовують російські військові проти українських мирних жителів і військовополонених, досягли такого рівня, що їх можна назвати системною політикою, що схвалюється державою. Це не випадкова, аномальна поведінка. Це організовано як частину державної політики щодо залякування, навіювання страху або покарання з метою отримання інформації та зізнань».

Зоя КАЗАНЖИ, блогерка, про інформацію, що американський підприємець Ілон МАСК таємно відключав свої Starlink минулого року поблизу Севастополя, щоб зірвати атаку України морськими дронами на флот вмс рф:

 

 «От як буває, коли винахідливий мозок дістається лайну».

Сергій ТАРАН, політолог, про інформацію, що американський підприємець Ілон МАСК таємно відключав свої Starlink минулого року поблизу Севастополя, щоб зірвати атаку України морськими дронами на флот вмс рф:

 

 «Кожного разу, коли Ілон Маск робитиме свої дивні вчинки в контексті російсько-української війни, я наголошуватиму на значимості гуманітарної освіти. Ти можеш бути генієм космічних технологій і однією з найбагатших людей світу, але коли ти нічого не знаєш про міжнародні відносини, світову політику та історію, твої рецепти та вчинки виглядають просто ганебно. І не дай Бог таким людям отримати реальну владу. Це завершиться, без перебільшень, світовою катастрофою».

Кирило БУДАНОВ, начальник Головного управління розвідки, про український наступ у холодну пору:

 

 «Бойові дії так чи інакше продовжаться. На холоді, у вогкості та бруді воювати важче. Але бойові дії продовжаться. Контрнаступ триватиме».

Данило ГЕТМАНЦЕВ, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів податкової та митної політики, вважає, що гроші, які місцеві бюджети отримують від «військового ПДФО», мають спрямовуватися на армію:

 

 «Місцеві бюджети отримують тільки від військових частин, що там розташовані, близько 100 млрд грн на рік. Ми ж розуміємо, що ці гроші не є наслідком діяльності ОТГ, бізнесу, який там розвивається. Це просто військова частина, почала отримувати великі гроші, оскільки почалася війна і виплати грошового забезпечення військовим зросли в рази. Тобто це дохід органу місцевого самоврядування, який не залежить від тих рішень, що він приймає. Тому тут очевидно необхідним є більш справедливий перерозподіл цих коштів».

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про свободу слова:

 

 «Без свободи слова – вся країна буде бидлом. Безправним, від якого ховають засідання Верховної Ради, правду про забезпечення армії, якій згодовують отруйний брехливий «телемарафон» контрольованих каналів.

І дивно, що про це всі мовчать навіть тоді, коли глава держави заговорив про вибори. Країна, де Шуфрич і досі голова комітету свободи слова, а журналістам це «ок» і заходить, – навряд чи зможе це пояснити військовим Як так? Хіба ми бидло, аби свободою слова в Україні опікувався Шуфрич?

Поки наша армія виборює наше право бути в ЄС і НАТО, в тилу будують білорусь».

Віктор АНДРУСІВ, громадський діяч, про допомогу Заходу:

 

 «Якби у травні 2022 року українських пілотів забрали на навчання літати на F-16 – скоріше за все, у червні 2023 року вони могли б супроводжувати наш контрнаступ. Якби у травні 2023 року нам були надані касетні снаряди, то прорив першої лінії оборони ворога стався б до кінця червня. Якби у червні 2023 року нам надали ATACMS на 300 км, то, скоріше за все, зараз ми б пробивали останню лінію оборони з перспективою виходу до Азовського моря.

Якби не всі ці «якби», то західній пресі не доводилося б писати, що контрнаступ повільний».

Валерій ПЕКАР, публіцист, про рецепт Перемоги України:

 

 «Маленький не може перемогти великого силою, навіть якщо друзі дають йому багато зброї. Маленький великого мусить перемагати розумом, асиметрично. Як Давид переміг Голіафа».

Читайте також: «Жорна справедливості мелють повільно, але мелють у порох».

Реклама Google

Telegram Channel