Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Волинський митець-волонтер зібрав більше пів мільйона гривень на ЗСУ

Волинь-нова

Волинський митець-волонтер зібрав більше пів мільйона гривень на ЗСУ

«Нашим воїнам  тепловізори й приціли, щоб вони вночі і вдень рашистів краще били!»

Митець, режисер, заслужений діяч мистецтв України з міста Луцька Віталій Іваницький, який зараз на заслуженому відпочинку, але активний у суспільному житті, організував і провів чергову благодійну акцію зі збору коштів на потреби ЗСУ, але адресно – для військовослужбовців 100-ї Окремої бригади територіальної оборони з Волині.

До нинішньої благодійної акції, що мала назву «Нашим воїнам – тепловізори й приціли, щоб вони вночі і вдень рашистів краще били!», долучилися вся сім’я Іваницьких, члени їхньої родини, друзі, товариші, небайдужі добродії з різних сфер діяльності, пенсіонери, знайомі (і навіть незнайомі люди!), які проживають не тільки на Волині, в Україні, а й за кордоном. Кошти збирали на прохання воїнів 100-ї бригади конкретно – на оптичне обладнання, яке їм вкрай потрібне для більш ефективного використання у ближніх і дальніх боях із російськими окупантами.

За дві доброчинні акції, які цьогоріч організував Віталій Миколайович Іваницький, благодійники у складчину зібрали 517 612 гривень, за які придбали для наших воїнів-земляків дрони, тепловізори, біноклі, прилад нічного бачення тощо.

Суми благодійних внесків надходили різні – починаючи зі 100 гривень і аж до 11 000 гривень. Загальна сума коштів, зібраних у складчину всіма учасниками цієї благодійної акції,  становить 209 257 гривень.
Усе придбане обладнання було передано в руки військовим із 100-ї Волинської бригади і вже поїхало на передову, щоб допомагати у вирішенні багатьох конкретних завдань контрнаступу Збройних сил України.
Усім людям, які підтримали цю благодійну акцію і зробили свої пожертви, а також її організаторові – Віталію Миколайовичу Іваницькому – наші воїни висловили щиру вдячність за допомогу у придбанні необхідного їм оптичного обладнання.

Варто сказати, що за дві доброчинні акції, які цьогоріч організував Віталій Іваницький, благодійники у складчину зібрали 517 612 гривень, за які придбали для наших воїнів-земляків дрони, тепловізори, біноклі, прилад нічного бачення тощо.

Під час отримання цього обладнання головний сержант 100-ї окремої бригади територіальної оборони з Волині Володимир Зубер сказав: «Така реальна підтримка земляків у тилу сприяє збереженню життя на фронті не одному солдату чи офіцеру, а це наш спільний крок до Перемоги над російським агресором». На знак подяки за отримане оптичне обладнання військовослужбовець подарував організаторові акції Віталію Іваницькому український прапор із підписами вдячних бійців.

Як розповів пресофіцер 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині Збройних сил України Сергій Хомінський, це справді бойовий прапор і свої підписи на ньому бійці ставили за кількасот метрів від ворожих позицій. 

Степан БОСИЙ

Читайте також: Боєць з Волині знайшов на війні свою долю.

Реклама Google

Telegram Channel