Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Відтепер у 300-літньому храмі Каменя-Каширського молитимуться рідною мовою

Свято-Різдво-Богородичний храм – пам’ятка архітектури і містобудування національного значення та одна з найстаріших дерев’яних церков на Волині.

Фото із сайту polissia.net.

Відтепер у 300-літньому храмі Каменя-Каширського молитимуться рідною мовою

Розпорядженням начальника Волинської обласної військової адміністрації від 31 серпня цього року було здійснено реєстрацію в новій редакції статуту Свято-Різдво-Богородичної громади Української православної церкви міста Каменя-Каширського та зміну її назви

Відтепер вона звучить як «Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України міста Каменя-Каширського Волинської області». Фактично це означає, що офіційні органи державної влади дослухалися та визнали правочинним рішення членів цієї релігійної організації перейти до Православної церкви України. Натомість вона вийшла з підпорядкування Української православної церкви, яка, до слова, і досі, на другому році розв’язаної росією повномасштабної війни, зберігає церковно-канонічний зв’язок із московським патріархатом і рпц. Документ засвідчує таким, що відбувся остаточно, ініційований громадою процес переходу в іншу церкву, а також надає їй законні підстави набути в повне безперешкодне користування будівлю міського Свято-Різдво-Богородичного храму, розташованого на вулиці Воля, здійснювати там богослужіння. 

Олександр ПРИЙМАК

Читайте також: На Волині в одній з громад вперше пролунала молитва українською.

Реклама Google

Telegram Channel