Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
З м’ясом і в салаті: смачні рецепти з виноградом

Тільки уявіть: понад 150 біологічно активних речовин входять до складу винограду!

Фото із сайту golos.com.ua.

З м’ясом і в салаті: смачні рецепти з виноградом

Про користь цієї чудо-ягоди вже говорено-переговорено. Тільки уявіть: понад 150 біологічно активних речовин входять до складу винограду! І зараз, коли лоза вгинається під важкими гронами, саме час і досхочу посмакувати ягодами, і зробити цікаві й корисні виноградні заготовки на зиму. З виноградом можна готувати чудові фруктові салати, десерти, додавати його у випічку. А ще свіжі кисло-солодкі зелені й сині ягоди прекрасно розкривають смак м’яса, птиці, вдало поєднуються із сиром, ковбасними виробами й деякими сортами риби

Салат «Виноградне гроно»

Смачна й оригінальна на вигляд страва згодиться до святкового столу

Інгредієнти: 500 г курячого філе, 4 яйця, 150 г твердого сиру, 300 г білого винограду, 50 г волоських горіхів (можна й мигдаль або кедрові), зелень (петрушка, м'ята), 2 ст. ложки майонезу, 1 ст. ложка олії, щіпка карі, сіль за смаком.

Приготування. Курятину відварити до готовності, остудити й порізати дрібними кубиками. У сковороді розігріти олію і викласти в неї курку, посолити, додати карі та обсмажити, помішуючи, близько 5 хвилин – до утворення золотистої скоринки. Зварити круто яйця, остудити, почистити і дрібно порізати. Горіхи просушити на сковороді, почистити й подрібнити. 

Сир потерти на крупній тертці. Зелень дрібно посікти. Виноград помити, кожну ягідку розрізати навпіл і за потреби очистити від кісточок. Змішати всі інгредієнти і заправити майонезом. Інший варіант – викласти салат шарами: на дні широкого блюда майонезом намалювати контур виноградного грона, всередині також промастити тонким шаром майонезу, далі викласти шар курятини, промазати майонезом, посипати горішками, потім – пласт яєць, сиру, знову майонез, горішки та зелень. Можна повторити всі шари ще раз. Зверху змастити салат майонезом і викласти ягідки винограду у формі грона, прикрасити листочками петрушки. Поставити в холодильник на 2 години.

М’ясо з виноградом

За цим рецептом воно виходить соковитим, ніжним і пряним. Абсолютно не відчувається солодкий смак ягід, а соус взагалі надзвичайний. Так можна готувати свинину, телятину, курятину і навіть баранину

Інгредієнти: 500 г м'яса, 250 мл натурального йогурту, 1 велика цибулина, гроно білого винограду кишмиш, 1 склянка вершків або молока, зелень петрушки та кропу, олія для смаження, насіння коріандру, мелена кориця, лавровий листок, дрібка цукру, сіль за смаком.

Приготування. Подрібнити зелень і змішати з йогуртом та сіллю. М'ясо нарізати невеликими шматками, обсмажити у сковорідці на олії до золотавої скоринки. Подрібнити цибулю напівкільцями й додати до м’яса. Готувати до прозорості цибулі. Влити йогурт із зеленню, посипати цукром і сумішшю спецій. Додати виноград. Перемішати і довести до кипіння. Влити вершки, покласти лавровий листок, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою годину. На гарнір підійде будь-яка каша, локшина, рис. А можна подавати і як самостійну страву.

Читайте також: І вогненна, і солодкувата: найкращі рецепти аджики.

Реклама Google

Telegram Channel