Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Після обстрілу Дніпра Кучма переписав свою легендарну книгу

«Сьогодні ж я відчуваю безмежну гордість за Україну і безмежний гнів до росії», – написав Кучма в післямові до книги.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Після обстрілу Дніпра Кучма переписав свою легендарну книгу

Коли на світлині з місця зруйнованого російською ракетою будинку він побачив пошкоджений вогнем свій твір «Україна – не Росія», вирішив дати йому нове життя

Експрезидент України (1994–2005 рр.) Леонід Кучма презентував у Києві книгу «Україна – не Росія. Двадцять років потому». Оновлене видання вийшло у київському видавництві «АДЕФ-Україна». За словами Леоніда Даниловича, нова книга відрізняється від попередньої тим, що тепер «не намагається нічого пояснювати чужим, вона для українського читача».

 

 Кучма розповів, що він не думав після повномасштабного вторгнення росії в Україну перевидавати книгу «Україна – не Росія», хоча його багато хто про це запитував. Але рішення написати книгу виникло після того, як у січні цього року ракетою, що призначалася для великих авіаносних з’єднань, росіяни вдарили по звичайному панельному будинку в Дніпрі, і на світлині з місця зруйнованого будинку він побачив пошкоджену вогнем свою книжку «Україна – не Росія».

Як зазначається в анотації до нинішньої, Кучма ділиться своїм поглядом на події XX століття й останніх років, розповідає про український і російський національні характери, торкається проблем спільної та спірної культурно-історичної спадщини, розвінчує міф про «єдиний народ».

«Двадцять років тому я закінчував роботу над тією книгою з надією. Так, казав я, Україна – не Росія. Але дві держави можуть жити як добрі сусіди, не просто не ворогуючи, а й роблячи одна одну сильнішою. Двадцять років тому до обох країн у мене були теплі почуття. Сьогодні ж я відчуваю безмежну гордість за Україну і безмежний гнів до росії», – написав Кучма в післямові до книги.

Юрій ЖУК.

Читайте також: Фермер, який перевіз із Донеччини на Волинь 150 кіз, мусить їх дорізати.

Реклама Google

Telegram Channel