Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Чи хотілося мені  вбити пана Гарбуза?  Та систематично!»

«Вірте в себе – і все буде добре!».

Фото Василя РЕПЕТИЛА.

«Чи хотілося мені вбити пана Гарбуза? Та систематично!»

Так відповіла на одне із запитань абсолютна переможниця нашої інтелектуальної вікторини «Гранатобуз із секретом» у 2023 році Тетяна Репетило (на фото) із села Гуляйполе Звенигородського району Черкаської області. І для мене, Грицька Гарбуза, це було найкращим компліментом

Пані Тетяна відгадала 30 запитань із 45 запропонованих у конкурсі, причому найпершою була з відповіддю ще й у двох додаткових турах. Можете уявити, як стрибає Грицько Гарбуз, коли йому іноді вдається обвести навколо пальця і завести на манівці пані Тетяну! Бо, як бачите з підсумкової турнірної таблиці, її перемога беззаперечна.

Підсумки конкурсу «Гранатобуз із секретом» за 2023 рік 

(турнірне становище після усіх 45 турів):

1. Тетяна Репетило (Черкащина, Звенигородщина) – 30 балів (+3 бонусні).
2. Микола Маїло (Житомирщина, Житомир) – 25.
3. Віта Бобко (Волинь, Володимирщина) – 21.

4. Наталія Белая (Львівщина, Винники) – 20.
5. Ганна Шевченко (Київщина, Київ) – 17. 
6. Анатолій Скальт (Вінниччина, Жмеринка) – 15.
7. Марія Радзивіло (Волинь, Луцьк) – 14. 
8. Олеся Лисик (Волинь, Старовижівщина) – 13 (+1 бонусний).
9. Наталія Новосад (Волинь, Горохівщина) – 11 (+1 бонусний).
10. Сергій Ковальчук (Рівне, Рівненщина) – 11.

Тож кажемо ще раз гучне «Віват» пані Тетяні! Найближчим часом вона отримає диплом переможниці і грошовий приз від «Цікавої газети на вихідні»: за умовами вікторини кожне здобуте очко чемпіоном ми, як і обіцяли, помножили на 100 гривень – вийшло рівно 3000 гривень. А для всіх читачів пропонуємо більше познайомитися з нашою тріумфаторкою і обов’язково взяти участь у новому нашому конкурсі, який стартує вже сьогодні.

Переконані: не пошкодуєте і дізнаєтеся багато чого цікавого-прецікавого.

Бліц-анкета уродженки сонячної Черкащини Тетяни Репетило:

Про себе. Енергійна оптимістка, яка завжди має свою точку зору, свої життєві цінності і переконання.

Девіз по життю. Якщо тебе життя штовхнуло на землю, то не плач і не кричи. Піднімайся і йди далі, тому що життя одне і воно чудове.

Люблю... готувати смачні страви, вирощувати квіти, читати гарні книжки, слухати справжню музику, тварин, міцну каву, чорний шоколад, людей, з якими є про що поговорити і про що помовчати. І просто жити.

Не люблю... брехні, підлості, нещирості, несправжніх друзів. 

Знайомство з «Гарбузом із секретом»... неочікуване, але приємне, яке переросло в любов. ☺ Це було весною далекого, мирного, щасливого 2019 року. Спокійно собі на городі прополюю грядку, нікого не чіпаю – і тут дзвінок.

Телефонує моя знайома Тамара Бершадська і просить допомогти розгадати якусь загадку. Те завдання я пам’ятаю й по сьогодні, відповідь була – «хмара». Я допомогла, і мене це зацікавило, оскільки завжди любила відгадувати кросворди, сканворди, логічні загадки. Розпитала Тамару про все докладно, виписала «Цікаву газету на вихідні», і з тих пір у моєму житті з’явилася безмежна, неосяжна любов до пана Грицька Гарбуза і його цікавих завдань.  Надіюся, що взаємна. А наразі, коли в нас страшна  війна, горе, біль, обстріли, руйнування, ці завдання допомагають хоча б на трішки абстрагуватися, щоб не зійти з розуму від тяжких думок.

Коли маю нове завдання, то читаю кілька разів, запам’ятовую, а в процесі виконання домашніх справ обдумую, шукаю, за що зачепитися. Ніколи відразу не біжу за допомогою до дядька Гугла. 

Як приходять відповіді? По-різному. Іноді відразу, починаю читати завдання і розумію, що я це знаю. Бувають випадки, що неочікувано. Я розмовляю, дивлюсь новини, читаю книгу і раптом десь із глибин пам’яті випливає слово-відповідь. А буває й так, що довго, з труднощами і розчаруваннями, перебором різних варіантів.

Як відгадую? Коли маю нове завдання, то читаю кілька разів, запам’ятовую, а в процесі виконання домашніх справ обдумую, шукаю, за що зачепитися. Ніколи відразу не біжу за допомогою до дядька Гугла. Спочатку підбираю якусь більш-менш правдоподібну версію, а потім  перевіряю з допомогою інтернету.

Найлегше запитання... насправді їх багато. Наприклад, про Копенгаген, гільйотину, рака і т.д. 

Найважче завдання... про пінку для гоління. Я і досі не зовсім розумію, як її прив’язати до всіх тих підказок, що були у завданні.  

Які питання люблю? Майже всі. Не дуже  прихильно ставлюся до завдань про фільми, оскільки не люблю дивитися фільми і мало що про них знаю.

Чи хотілося вбити пана Гарбуза? Хотілося, до того ж систематично! Якщо дуже легке питання, тому що тоді мені тиждень не було чим займати свій розум. Якщо питання про фільм. Якщо питання було таким, що підходило кілька варіантів відповідей. Якщо, на мою думку, були неточності у формулюванні. І ще з десяток причин.... 

Побічний ефект від «Гарбуза із секретом»? Багато нових знань, які потрібно тепер носити.
Чому чекаю і читаю «Цікаву газету»? Тому, що там новеньке завдання від пана Гарбуза. ☺. Насправді, люблю шелест паперу, запах фарби, новини і цікавинки отримувати саме з газети. Звісно, в інтернеті можна наразі все знайти і прочитати, але це вже будуть не ті відчуття, не те задоволення і не так приємно.

Побажання для кожного читача «Цікавої газети».  Перемоги найближчим часом, миру на Землі, в Україні, в родині і в душі! Любові, насамперед до себе і до всього, що навколо вас. Любіть життя – воно одне; будьте Людьми, вірте в себе – і все буде добре!

P.S. Пані Тетяна найшвидше справилася і зі спецзавданням, яке ми пропонували тиждень тому.

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання № 3 (2024)

Нещодавно я отримав подарунок, який, на жаль, зараз носити не можу. Коли його побачив, то засміявся, мовляв, він і в нас мав би бути на видноті, як у тій країні. Згадалося дитинство і... вишні. А також ворони. І цей подарунок, який можна по-різному використовувати. Що це – вам допоможе розгадати асоціативний ряд про ту країну, де його – точніше брата українського аналога – дуже поважають: «Краще ... можуть бути», «пастка», «А-а...», «зображають чорним, хоч він мирний», «нема виходу», «найнижча – все одно... найвища», «все можуть...» і «королева Вікторія».

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

«Подарунок, який ви отримали, – це «капелюх»,написала Тетяна Репетило і додала: – Але, щоб його віднайти, мені довелося побувати аж у Лесото (☺ – країні, де «нема виходу», бо з усіх усюд оточена Південно-

Африканською Республікою. Цікаво, що ви там таке курите, що отакенні запитання важкі вигадуєте?». 

Відповідаю чесно: не курю і вам не раджу. Хіба що дуже-дуже-дуже рідко, коли треба в компанії викаблучитися, що вмію через ніс пускати дим. Але після цього Грицько Гарбуз перетворюється на «А-а... і зелений папуга». Тож не раджу вам цього робити. 

P.S. Завдання нового конкурсу – уже сьогодні о 21:21 на сайті volyn.com.ua, або в друкованій «Цікавій газеті на вихідні» за 31 січня.

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Журналісти показали секретну дачу путіна в Карелії: удвічі більша за Монако (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel