Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Дрони, так дрони», – сказав Порошенко і передав 20 FPV-дронів... Мишці

Лист із проханням школярки покликав лідера «Європейської Солідарності» в дорогу на прифронтову Миколаївщину.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Дрони, так дрони», – сказав Порошенко і передав 20 FPV-дронів... Мишці

Юна волонтерка з Миколаєва Лідія Немлій, яка із 6 років допомагає армії, та п’ятий Президент України Петро Порошенко об’єднали зусилля

 

 Ліда Немлій, яку всі лагідно називають Мишкою, та її мама Юлія волонтерять із 2014 року. Тоді дівчинці було лише 6. Ліда малює картини, шиє автентичні українські ляльки-обереги, які продає через соцмережі, а зароблені гроші віддає на добрі справи.

Зараз дівчина разом із ненькою допомагають 36-й бригаді. Мишка написала п’ятому Президенту Петрові Порошенку зворушливого листа і попросила дрони для морпіхів. «У 2014-му, коли почалась війна, моя мама була небайдужа до цього. Вона почала волонтерити і мене підключила. За ручку взяла, і так почалася моя волонтерська діяльність», – розповідає дівчинка.

Ліда малює картини, шиє автентичні українські ляльки-обереги, які продає через соцмережі, а зароблені гроші віддає на добрі справи.

«Мишка – моя добра подруга вже багато років. Колись нас познайомив наш Гліб Бабіч (поет, воїн ЗСУ, який загинув у 2022 році. – Ред.), відтоді ми тримаємо зв'язок. Пам'ятаю, як у 2021 році в розпал пандемії вона передала нам із Мариною автентичні українські ляльки-обереги. На щастя. Вони досі в моєму кабінеті», – згадує п'ятий Президент.

«Із задоволенням читав усі листи Мишки. І от нарешті дорогою до наших хлопців на південний фронт ми зустрілися в її рідному Миколаєві. Нещодавно мені прийшов паперовий лист від Мишки про те, що для її підопічних із 36-ї бригади морської піхоти потрібні дрони. «Дрони, так дрони», – сказав тоді я. І от ми вже у Миколаєві передаємо Ліді два десятки FPV-дронів. А Лідія подарувала мені бойового гусака», – показав Порошенко сувенір на згадку.
Мишка, яка закінчує школу, розповідає: мріє про кар'єру дипломата. Але перш за все всім разом треба підтримувати ЗСУ, каже дівчина. Торік вони з мамою отримали почесні нагрудні знаки Головнокомандувача Збройних Сил

України «За сприяння війську».

«Ключ нашого шляху до Перемоги – людяність та єдність. Якщо ми будемо єдині, ми будемо набагато сильніші, ніж ворог», – переконана Ліда Немлій. 

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: Україна повідомила США про майбутнє звільнення Залужного​.

Реклама Google

Telegram Channel