Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Парижі борці за здорове харчування облили супом «Мону Лізу»

Добре, що картина прикрита куленепробивним склом.

Фото із сайту leparisien.fr.

У Парижі борці за здорове харчування облили супом «Мону Лізу»

Але, на жаль, для повної картини свого дебілізму, таки не наважились роздягнутись

28 січня у паризькому Луврі дві учасниці руху Riposte Alimentaire, які борються за здорове харчування, облили супом шедевр Леонардо да Вінчі «Мона Ліза». Після цього, як повідомляє Le Parisien, пролізли під огорожею, яка оточує всесвітньо відоме полотно, та почали виголошувати заклики до здорового харчування та інтеграції харчових продуктів у загальну систему соціального забезпечення.

Дві жінки були одягнені у футболки з написом Riposte Alimentaire («Харчова реакція» – рух, який прийшов на зміну Dernier Rénovation – «Останньому ремонту»).

«Що важливіше? Мистецтво чи право на здорове та стійке харчування? Наша система сільського господарства хвора! Фермери хворі», – виголошували жінки.

Одна з них заявила, що кожному третьому французу не вистачає їжі.

У пресрелізі рух наголосив, що цей жест є «початком кампанії громадянського опору, яка містить чітку вимогу, корисну для всіх: інтеграція харчових продуктів у загальну систему соціального забезпечення». Члени руху також вимагають від уряду допомогу у вигляді 150 євро на місяць на харчування.

Співробітники Лувру швидко встановили чорні панелі, які закрили картину та активісток. У музеї залучили надзвичайний підрозділ, евакуювали відвідувачів й закрили залу на прибирання.

Лія ЛІС.

Читайте також: Журналісти показали секретну дачу путіна в Карелії: удвічі більша за Монако (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel