Курси НБУ $ 40.40 € 43.97
Не всі крашанки  на Великдень  побили і з’їли?

Кажуть, що рецепт цієї страви був запозичений європейцями з кухні Імперії Великих Моголів.

Фото із сайту klopotenko.com.

Не всі крашанки на Великдень побили і з’їли?

Тоді – приготуйте «Яйця по-шотландськи»

Ця страва дуже популярна не лише у Шотландії та Великій Британії, а й практично на усіх континентах. І недарма, бо яйце по-шотландськи – це дуже смачно, оригінально і поживно

Яйця по-шотландськи

Інгредієнти: 6 варених яєць, сухарі для панірування, чорний перець, 500 г яловичого фаршу, 1 ст. л. гірчиці, 2 зубчики часнику, сіль, борошно, зелень.

Приготування:

1. Змішати фарш, пропущений через прес або розтертий часник, сіль, перець і гірчицю. Ретельно вимішати.

2. Зробити з фаршу кульки по 120–130 грамів, у кожну з них загорнути яйце.

3. Обкачати котлетки в борошні, вмочити у збите яйце, а тоді обкачати в панірувальних сухарях і посмажити на сковороді приблизно 3 хвилини з кожного боку.

4. Викласти у форму, застелену фольгою, і запікати 5–7 хвилин у попередньо розігрітій духовці.

5. Подаючи на стіл, прикрасити зеленню.

Подавайте яйця по-шотландськи гарячими до будь-якого гарніру чи як основну страву. Проте зважайте, що вони чудово смакують і холодними.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: Салат із редиски, огірка та черемші​.

Реклама Google

Telegram Channel