Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Я також мрію з «Реалом» виграти 6 разів Лігу чемпіонів!»

«Дякую вболівальникам «Реала» за підтримку та наснагу. Що за сезон!»

Фото із сайту realmadrid.com.

«Я також мрію з «Реалом» виграти 6 разів Лігу чемпіонів!»

25-річний український голкіпер Андрій Лунін переписав рекорд України, здобувши другий Кубок чемпіонів у історії. А тепер... всерйоз розглядає можливість покинути королівський клуб замість того, щоб підписати новий контракт

Ліга чемпіонів 2023/2024. Фінал. «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) – «Реал» (Мадрид, Іспанія) – 0:2 (0:1 – Карвахаль, 74 хв.; 0:2 – Вінісіус, 83).

«Ми повинні подякувати Андрію Луніну за все», – заявив після фінального свистка 32-річний голкіпер королівського клубу Тібо Куртуа, який, а також хвороба, залишили українця на лаві запасних. Бо саме завдяки самовідданій грі Андрія Луніна «Реал» і потрапив до цього фіналу, в якому вп’ятнадцяте (!) здобув Кубок чемпіонів.

Коли ж у самого українця запитали, який поєдинок для нього став най-най-най, той продемонстрував чудове почуття гумору: «Моя улюблена гра в цьому сезоні? Це матч проти «Боруссії», у якому ми виграли Лігу чемпіонів. Я не грав? Так, але ми виграли».

А потім оголосив про подальшу мету у «королівському клубі».

«Чудовий і незабутній сезон для всієї команди і особливо для мене! Ми – одна сім’я. Це – моя друга перемога у Лізі чемпіонів, але хлопці тут виграли цей турнір і по шість разів! Я хотів би виграти стільки ж. Вони є хорошим прикладом для мене», – наголосив Лунін.

... Але не довго святкова музика грала. У ці дні іспанські ЗМІ в один голос трублять, що Андрій Лунін роздумує над тим, чи варто йому підписувати новий контракт. Він всерйоз розглядає можливість покинути «Реал» уже в наступне трансферне вікно.

«Моя улюблена гра в цьому сезоні? Це – матч проти «Боруссії», у якому ми виграли Лігу чемпіонів. Я не грав? Так, але ми виграли».

За інформацією Fichajes, на українця претендує англійський «Манчестер Юнайтед», який незадоволений грою свого воротаря Андре Онани, німецька «Баварія», яка бачить в Луніні наступника легендарного Мануеля Ноєра, іспанський «Бетіс» із Севільї та найбагатший клуб світу – британський «Ньюкасл», який пропонує за Андрія аж 30 мільйонів фунтів стерлінгів. Але керівництво королівського відповіло «сорокам» відмовою. Поки?

У цьому сезоні Андрій Лунін відіграв за «Реал» 31 матч, пропустив 32 голи та 12 разів відстояв на «нуль». Зокрема, в рамках Ліги чемпіонів сезону 2023/24 українець зіграв 8 поєдинків (два з них – на «нуль»), пропустив 10 м’ячів і потрапив до символічної збірної найпрестижнішого європейського футбольного турніру.

А ось 32-річний бельгієць Тібо Куртуа пропустив більшу частину сезону через травми, проте встиг провести 5 матчів, продемонструвавши неймовірний результат: нуль пропущених м’ячів!

Тим часом, поки Андрій Лунін святкував перемогу в Лізі чемпіонів із «Реалом», його конкурент по національній збірній – 22-річний голкіпер «Бенфіки» Анатолій Трубін – видав фантастичну гру і став «Левом матчу» в товариському поєдинку з Німеччиною, залишивши свої ворота на замку, здійснивши 5 сейвів – 0:0.

Тому тренеру Сергію Реброву доведеться добряче поламати голову, кому довірити пост голкіпера №1 на Євро-2024, яке стартує вже 14 червня – між Луніним і Трубіним. Оскільки третій претендент випав: проти Польщі стояв у воротах Георгій Бущан і «наламав дров» – пропустив три голи – поразка 1:3, тому він залізно буде в запасі.

Який рахунок?

Ліга Європи УЄФА сезону-2023/2024. Фінал, 22 травня. «Аталанта» (Італія) – «Баєр» (Німеччина) – 3:0 (1:0 – Лукман, 12 хв.; 2:0 – Лукман, 26; 3:0 – Лукман, 75).

Ліга конференцій 2023/2024. Фінал. «Олімпіакос» (Греція) – «Фіорентина» (Італія) – 1:0 (1:0 – Ель-Каабі, 116 хв.).

Український футбол. «Верес» (Рівне) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:1 і 3:1, «Оболонь» (Київ) – «Лівий берег» (Київ) – 1:0 і 1:1. Отож рівняни і «пивовари» залишаться наступного сезону в Українській Прем’єр-лізі.

Читайте також: Ребров зворушливо оголосив фінальну заявку збірної України на Євро-2024 (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel