
«Ням-ням-ням!» – «літо у банці» по-особливому смакуватиме взимку!
Приготуйте за вихідні варення з малини та банана
Такий смаколик ви ще не куштували
Рецепт варення з малини на зиму знають майже всі. А якщо його трохи урізноманітнити, зробити незвичнішим? Пропонуємо приготувати малиново-бананове варення.
Насправді таке варення готується дуже просто, але смак буде відрізнятися від традиційного, нагадуватиме фруктову жуйку.
Інгредієнти:
- 1 кілограм свіжої малини;
- 250 грамів м’якоті банана;
- 800 грамів цукру;
- сік, вичавлений з одного лимона, або одна чайна ложка лимонної кислоти.
Рецепт варення:
1. Висипте малину в каструлю з товстим дном. Потім або розімніть її руками у пюре, або перебийте блендером.
2. Банани наріжте малими півкільцями і додайте до малини.
3. Всипте цукор та додайте сік лимона.
4. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Періодично потрібно помішувати, щоб варення не пригоріло.
5. Після того, як воно закипить, вогонь зробіть малим. Хай так вариться 20 хвилин. У цей час потрібно збирати пінку, що утворюватиметься. Також не забувайте помішувати. Загалом час варіння можна збільшити й до 40 хвилин, якщо потрібне більш густе варення.
6. Коли все готове, то розлийте у простерилізовані банки, закрутіть кришками, закутайте в рушник, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
Читайте також: Домашнє полуничне морозиво.
