Переконані, ваші гості проситимуть цей рецепт.
Заливний пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка
Сезон полуниці ще триває, і саме час насолодитися цими запашними ягодами не лише свіжими, а й у випічці
Заливний пиріг із полуницею – чудовий варіант для літнього десерту: простий у приготуванні, але дуже смачний.
У ньому добре поєднуються пухке тісто на кефірі та солодка, трохи кислувата ягода. Краще брати роз’ємну форму діаметром 25 см. Якщо ви візьмете меншу і пиріг буде вищим за 3 – 4 см, краї пропечуться, а центр – ні.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- яйця – 3 шт.;
- ванільний цукор – 8 г;
- цукор – 150 г;
- кефір 2,5% – 250 г;
- вершкове масло 72,5% – 100 г (+25 г – для змащування форми);
- розпушувач – 1,5 ч. л.;
- полуниця – 300 г;
- сіль – дрібка.
Реклама Google
Покрокове приготування:
Крок 1: Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, дістаньте з холодильника масло і кефір. 3 яйця та 150 г цукру збийте міксером чи блендером із насадкою віничок до білого кольору та збільшення в об’ємі в кілька разів.
Крок 2: Розтопіть 100 г вершкового масла, додайте його разом із 250 г кефіру кімнатної температури в яйця. Все добре перемішайте.
Крок3: З’єднайте 350 г просіяного борошна з 1,5 ч. л. розпушувача, дрібкою солі та 8 г ванільного цукру. Всипте в рідку основу борошно та перемішайте до однорідності.
Крок 4: Змастіть форму для запікання 25 г вершкового масла і злегка притрусіть борошном. Вилийте тісто в форму.
Крок 5: Обріжте хвостики в полуниць і цілими занурте їх у тісто. Вони повинні «потонути».
Крок 6: Випікайте пиріг 50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевірте, проштрикнувши зубочисткою в центрі пирога. Якщо вона вийде сухою – пиріг готовий. Перед подачею, за бажанням, притрусіть пиріг цукровою пудрою.
Готувати – це просто!
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану «Сто років тому вперед» та бістро «Інші», автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com.
Читайте також: Квас… із полуниці!.
